Red Dragons verliezen van Nederland in overbodige match

De Red Dragons mogen volgende week naar de Final Four in Varna. © VDB
Redactie KW

De wedstrijd België – Nederland van zaterdag had geen enkel belang meer in verband met de eindrangschikking in de groep. België had zich immers vrijdagnacht geplaatst voor de Final Four. Onze noorderburen haalden het met 0-3.

Aangezien de Belgische sterkhouders van vrijdag een dagje rust kregen van coach Dominique Baeyens, gingen de Nederlanders eerder gemakkelijk met een laatste winst in deze poule aan de haal. Maar de Red Dragons vertrekken volgende week wél naar de Final Four in Varna.

Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd met enkele wijzigingen. Valkiers (enkelblessure) en Bontje (rug) ontbraken, Jelle Ribbens mocht voor eigen publiek zijn internationaal debuut maken, terwijl ook Gommans en Klapwijk, die gisteren niet aan spelen toekwamen, vandaag een plaats in de basis kregen. Het werd een evenwichtige eerste set tot 23-23, wanneer Klapwijk toesloeg en Coolman zijn aanval buiten zag belanden.

Block-out

In de tweede set was België constant op achtervolgen aangewezen door té veel individuele foutjes (10-15, 17-20). De sterkhouders in de huppelhoek werden duidelijk gemist. Colson trachtte via de ‘brievenbus’ en het midden nog te reageren, maar alweer Klapwijk maakte een einde aan de set.

De Nederlanders bleven het spelletje block-out ook in de derde set handig hanteren. Colson en Coolman pruttelden nog wat tegen aan het blok, Abdel-Aziz kreeg zijn applausvervanging en iedereen was gelukkig.

België met Coolman 7, D’Hulst 1, Claes 3, Colson 11, Van den Dries 7, Klinkenberg 7, libero Ribbens. Kwamen in: Rousseaux 6.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier