Red Dragons verliezen oefenpartij tegen Nederland

18/05/17 om 07:40 - Bijgewerkt om 07:40

In Aalst speelden de Red Dragons hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe zomerseizoen op Belgische bodem. Tegen Nederland werd echter met 1-3 verloren.

Red Dragons verliezen oefenpartij tegen Nederland

Stijn D'Hulst is de enige West-Vlaming bij de Red Dragons. © VDB

De Belgische mannen begonnen nochtans uitstekend aan de wedstrijd met als basisteam Valkiers-Deroo-Rousseaux-Van Walle-Verhees-Van de Voorde en libero Ribbens, wat winst in de eerste set opleverde. In de tweede set verving D'Hulst zijn collega Valkiers op de spelverdeling. Oranje nam de beste start, maar onze landgenoten zetten een 4-9 nog enigszins recht tot 12-13, maar nadien breidden onze noorderburen de kloof uit.

Gesloten deuren

In de derde set begonnen de Red Dragons met een nieuwe basisploeg: D'Hulst-Lecat-Klinkenberg-Van Walle-Verhees-Van de Velde en libero Ribbens. Zij kregen de Nederlandse trein echter niet gestopt na 5-11 en 10-16. Valkiers-Lecat-Klinkenberg-Van Walle-Verhees-Van de Velde en libero Ribbens begonnen goed aan de vierde set tot 13-10. Bij 21-23 werd duidelijk dat Nederland de wedstrijd zou winnen. Sam Deroo werd de Belgische topscorer met 16 punten. Donderdag spelen beide ploegen om 17 uur nog een wedstrijd achter gesloten deuren.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!