Red Dragons verliezen met 3-1 van Bulgarije

10/07/15 om 19:55 - Bijgewerkt om 19:55

De nationale volleyheren begonnen de FIVB World League Final 4goed met winst in de eerste set, maar daarna namen de Bulgaren het heft in handen.

De Red Dragons openden sterk. Ze trotseerden het onsportieve boegeroep bij elke Belgische opslag, uit vierduizend Bulgaarse kelen: 3-6. Seppe Baetens versierde knap een touché. De gretige Van Walle doorzeefde vlot het Bulgaarse blok met zijn linker. Zo lichtte 5-8 op als tussenstand bij de allereerste technische time-out van de eerste halve finale. Spelverdeler Stijn D'Hulst, in de basis voor de uitgevallen Matthias Valkiers (barst in enkelgewricht), bereikte Sam Deroo perfect getimed voor 6-9. De korte set-up naar Coolman kwam er bij 7-9 niet uit. Bij 9-11 prompt wél: 9-12 op die manier, via een draaibeweging van middenman Pieter Verhees. Een Bulgaarse fout leverde vervolgens een puntje extra, waarna home-coach Konstantinov na 9-13 voor een time-out koos.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!