Red Dragons van Dominique Baeyens verslaan Knack Roeselare in voorbereiding op EK

Redactie KW

In de laatste oefenmatch voor het EK hebben de Red Dragons Knack verslaan. Al maakte de landskampioen het de nationale ploeg zeer lastig. Het werd 2-3 met 18-25, 25-16, 24-26, 25-17 en 10-15 als setstanden.

Voor Baeyens en zijn troepen lijkt er nog wel werk aan de winkel als ze volgende week op het EK een goed figuur willen slaan.

Roeselare startte met Trinidad, Verhanneman, Van de Velde, Van Hirtum, Tuerlinckx, Paulides en libero Creus. Bij de Red Dragons was Stijn Dejonckheere de enige West-Vlaming in de basis.

De thuisploeg kwam het best uit de startblokken. Na een blok op Klinkenberg had het al een bonus van twee punten bijeengesprokkeld. Nadien kwamen de Red Dragons meer opzetten met Van Walle aan de opslag. Tuerlinckx geraakte er een paar keer niet door, Creus kreeg zijn receptie niet op punt gesteld. Bij 13-18 tikte coach Rousseaux de jonge libero letterlijk wakker. Van Walle, goed op dreef, mokerde de 18-25 op de bordjes.

Red Dragons van Dominique Baeyens verslaan Knack Roeselare in voorbereiding op EK
© VDB

In set twee kwam Orczyk tussen de lijnen, Van Hirtum loste Creus af op de liberostek. Ook nu weer een hoopgevende start voor Knack dat het beter niveau nu wel aanhield. Aan de tweede technische time-out keken de Red Dragons als tegen een achterstand van drie punten aan. Van Walle kon het tij niet doen keren, hij kegelde de bal twee keer buiten (17-13). De inbreng van Stijn D’Hulst bracht geen soelaas, Knack stelde gelijk via een blok van Verhanneman.

Red Dragons van Dominique Baeyens verslaan Knack Roeselare in voorbereiding op EK

In set drie ging het licht letterlijk uit, het niveau werd er niet meteen beter op. Bondscoach Baeyens toonde zich van zijn fairste kant en kende een ace toe aan Paulides bij 8-6. Ondertussen herademden de Red Dragons dankzij de ingekomen Seppe Baetens. Roeselare vocht zich in een spannend setslot opnieuw in het spel (24-24) maar liet de kans liggen om ook de set naar zich toe te trekken. Trinidad zag de bal in het net sterven.

De bondscoach schudde de ploeg door mekaar in het vierde spel. Zo kwamen er ook speelkansen voor Bruggeling Pieter Coolman, D’Dulst verscheen ook weer in de basis. De verandering deed de nationale ploeg niet veel goed. Aan de tweede technische time-out bedroeg de kloof al vijf punten. Verhanneman en Orczyk strooiden nog wat zout in de Belgische wonde: 19-12.

Orczyk zorgde voor het Roeselaarse weerwerk in de aanvangsfase van de tiebreak. Hij kon echter niet verhinderen dat de Red Dragons 7-11 uitliepen. Seppe Baetens besliste de wedstrijd: 10-15.

De Red Dragons reizen woensdag af naar Varna voor het EK, voor Roeselare start het echte werk pas eind oktober.

(MPM/BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier