Red Dragons U19 plaatsen zich voor WEVZA-finale

13/07/17 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:48

De Belgische U19 bereikte de finale van het WEVZA-tornooi in Duitsland door ook Portugal met 3-0 te kloppen. Controlevolleybal was voldoende om de Portugezen nooit in de match te laten komen.

Red Dragons U19 plaatsen zich voor WEVZA-finale

De Zwevezeelse Mieke Moyaert is coach van de Belgische U19. © VDB

Tot 8-6 kon Portugal nog mee, maar dan vond setter Brems in Peters en Vandamme zijn afwerkers waardoor de 16-11 doorgetrokken werd naar 25-20-setwinst. De Portugezen bleven ook in set twee Vanneste viseren, maar die hield simpel stand en bleef aanvallend op niveau. Opposite Desmet zorgde er met zijn aanvallen (8 punten) voor dat ook de tweede set in Belgische handen bleef (25-19). De concentratie bleef in de derde set hoog en ondanks de vele wissels bij Portugal konden de Young Red Dragons na 8-2 via controlevolleybal hun finaleplaats veilig stellen bij 25-15. Tegenstander wordt thuisland Duitsland.

Met coach Mieke Moyaert uit Zwevezele en spelers Mathieu Vanneste uit Loppem, Tim Verstraete uit Kuurne, Mathijs Desmet uit Rumbeke, Kevin Bossée uit Ichtegem en Wouter Devreker uit Koekelare is de Belgische ploeg stevig West-Vlaams getint.

België U19: Vanneste (9), Peters (9), Brems (6), Van Lommel (5), Vandamme (4), Devreker (7) en libero Verstraete. Desmet (15) en Bossée vielen in.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!