Red Dragons U17 missen Europese titel op een haar na

11/07/17 om 21:08 - Bijgewerkt om 21:06

De Red Dragons U17 zijn er net niet in geslaagd Europees kampioen te worden in het Turkse Konya. In de finale klopten de Italianen België met 2-3 (17-25; 25-21; 25-23; 24-26; 10-15).

Red Dragons U17 missen Europese titel op een haar na

Seppe Rotty met nr 7 © CEV

In de eerste set zag het er niet goed uit en leek de wedstrijd dezelfde richting uit te gaan als in de poulefase. Toen klopten de Italianen onze jonge landgenoten nog in drie sets. Maar de Red Dragons herstelden zich in set twee en bogen in de derde set een achterstand van negen punten om in deelwinst. Ook in de vierde set was het spannend, maar daar kon Italië in het slot wel recht blijven. In de beslissende tiebreak leidden de Red Dragons tot 8-6, maar vier punten op rij voor Italië deden de match definitief kantelen.

Een schitterende prestatie van onze jonge mannen, maar dus net niet beloond. De nederlaag is pijnlijk voor vanavond, maar de voorbije week bewijst dat deze jongens nog heel wat in petto hebben.

Torhoutenaar Seppe Rotty, op de foto met nummer zeven, was topscorer voor België met 19 punten.

België: Mc Cluskey (5), Peeters (12), Plaskie (15), Rotty (19), Van Elsen (12), Vanhelmont (1); libero: Perin; kwamen in: Fafchamps (8), Verbruggen, D'Heer (1), Vanhove, Ocket

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!