Red Dragons tegen Italië in de kwartfinales

Red Dragons © BELGA
Redactie KW

De Belgische volleybalmannen (FIVB 15) kennen hun tegenstander voor de kwartfinales van het EK. De Red Dragons nemen het donderdagavond (20u30) in het Poolse Katowice op tegen Italië (FIVB 4). De Italianen wonnen woensdag hun barrageduel tegen Turkije (FIVB 37) met 3-0 (25-16, 25-17, 31-29).

Gedurende twee sets walsten de Italianen over de Turken in de play-offs op het EK in Polen (25-16, 25-17), maar in de derde set bewezen de Turken even dat hun sterke prestatie tegen België en Frankrijk geen toevalstreffers waren. Ze leidden met 21-24, maar drie keer speelden de videobeelden hen parten en uiteindelijk wonnen de Italianen moeizaam met 31-29. Het kan de Red Dragons alleen maar hoop geven dat de Azurri’s donderdagavond niet onklopbaar zijn.

In de andere play-offmatch won Bulgarije met 3-1 van Finland en in Krakau spelen bijgevolg Bulgarije en Servië een andere kwartfinale. Later op de avond volgende de laatste play-offmatchen. Om 17u30 Duitsland – winnaar Frankrijk/Tsjechië en om 20u30 België – Italië. De VRT zendt de wedstrijd van de Belgen rechtstreeks uit.

De kwartfinales zien er dus als volgt uit:

– in Krakau: Servië – Bulgarije en Rusland – winnaar Polen/Slovenië

– in Katowice: Duitsland – winnaar Frankrijk/Slovenië en België – Italië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier