Red Dragons snoepen Amerikaanse favorieten belangrijk punt af

31/08/14 om 21:05 - Bijgewerkt om 21:05

Bron: Kw

De Belgen probeerden daar nog een sensationeel nummertje aan toe te voegen met een eerste setwinst tegen de Verenigde Staten, toch één van de favorieten voor de wereldtitel.Winst zat er tegen de Amerikanen echter niet in, maar dat ene puntje zou voor de Belgen wel eens heel belangrijk kunnen zijn in de eindafrekening.

Het zag er nochtans niet veelbelovend uit toen de Amerikaanse vedette Sander Taylor, recent nog mvp in de Final 6 van de World League, dadelijk zwaar uithaalde. Maar dat was zonder een wilskrachtige Belgische ploeg gerekend, die - aangemoedigd door een 200-tal supporters - behoorlijk bleef aanklampen, maar nooit de drie punten verschil uit de beginfase weggewerkt kreeg. Klinkenberg, een blok van Van de Voorde, twee aces van Deroo, een blok van Van Walle, het redden van één setpunt door Van den Dries, maar nooit geraakten de Red Dragons op voorsprong en dus ging de eerste set naar de Verenigde Staten: 21-25.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!