Red Dragons plaatsen zich voor EK volleybal dankzij 3-0 overwinning tegen Moldavië

25/09/16 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:35

Coach Dominique Baeyens heeft dan toch het afscheid gekregen dat hij verdiende: zijn Red Dragons plaatsten zich voor het EK 2017 in Polen dankzij een 3-0 overwinning tegen Moldavië.

Red Dragons plaatsen zich voor EK volleybal dankzij 3-0 overwinning tegen Moldavië

De Red Dragons plaatsten zich voor het EK. © MPM

De opdracht was duidelijk van bij het begin: winnen met 3-0 of 3-1 tegen Moldavië. Al leek de 0-3 nederlaag van een dag eerder tegen de Grieken nog niet helemaal verteerd te zijn, want echt vlotjes ging het toch wel niet voor de Belgische mannenploeg, die af en toe 'drive' leek te missen, maar als het erop aankwam, de klus klaarde. In de eerste set nog geen vuiltje aan de lucht met killblocks van Van de Voorde, punten van Tuerlinckx en wanneer ook Deroo op dreef kwam, zat de eerste set erop voor de sterker blokkende Belgen.

Veel meer problemen in de tweede set, wanneer aanvoerder Bahov zijn ploeg aan de leiding bracht met 3-5. Terwijl libero Ribbens voor het showelement zorgde, leken Deroo en Van de Voorde de 'draken' op het goede spoor te brengen, maar een beter Moldavisch blok en meer fouten in de Belgische rangen bezorgden de bezoekers via Sintov en Bahov zelfs drie setpunten. Deroo en Rousseaux konden ze weg werken, maar het was met een killblock van D'Hulst dat de Belgen hun vierde setpunt benutten om de tweede set in de wacht te slepen.

Uitstekend weerwerk

Ondanks uitstekend weerwerk van de Moldavische aanvoerder Bahov en nog iets te veel Belgische foutjes, kwam de zege en de bijhorende kwalificatie van de Red Dragons niet meer echt in het gedrang. Zij plaatsten zich voor de vierde keer op rij voor het EK.

Voor de supporters een opluchting en zeker voor de vrienden van Dominique Baeyens, die een spandoek bij zich hadden met daarop "Afscheid aan onze held, op en langs het veld".

(MC)

België - Moldavië 3-0

Setstanden 25-15, 31-29, 25-16

België speelde met Deroo 18, Verhees 4, Tuerlinckx 18, Rousseaux 11, Van de Voorde 4, D'Hulst 1, libero Ribbens. Kwamen in: Valkiers, Cox 1, Coolman.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!