Red Dragons pakken een punt tegen ‘s werelds nummer 1 Brazilië

Redactie KW

De Belgische volleybalmannen hebben zich weer laten opmerken in de wereldgroep van de World League. Tegen het nummer één van de wereld Brazilië werd het 3-2, goed voor een straf punt. Het is een intense wedstrijd geworden met bij momenten volleybal van heel hoog niveau. Setstanden waren 20-25, 25-23 en 22-25, 25-23 en 15-11.

Baeyens gaf het vertrouwen aan dezelfde zeven spelers die daags voordien ten onder gingen in Frankrijk. De Belgen hadden in vele jaren geen officiële wedstrijd meer gespeeld tegen de nummer één van de wereld en dat gaf hen een dosis motivatie. De wedstrijd was amper op gang gefloten als van Walle al drie treffers achter zijn naam mocht zetten: 0-3. Er zijn zo van die dagen dat alles lukt en het leek zo’n dag te worden voor de Red Dragons. Deroo scoorde uit alle hoeken, Simon van de Voorde deed ook zijn duit in het zakje met verschillende blokpunten. Zelfs Valkiers graaide blokkerend een puntje mee: 9-14. Wanneer Van de Voorde nog eens zijn muur optrok bij 14-21, was zijn ploeg helemaal zegezeker in het openingsspel.

En de honger leek maar niet gestild want Deroo gaf in set twee weer het goede voorbeeld met een service uit het boekje: 6-9. België op weg naar een stunt maar de Brazilianen kwamen beter en beter in de match en verplichtten België geregeld tot fouten. Zo ook bij 19-18 wanneer Van de Voorde de bal net buiten joeg. de Video challenge bevestigde dat. Verhees leek zijn team weer helemaal in het spoor te brengen van Brazilië, maar na de 24-23 was de inhaalrace over.

Red Dragons pakken een punt tegen 's werelds nummer 1 Brazilië

Een pluim op de hoed van de draken die nadien niet als een pudding in mekaar zakten tegen een absolute wereldtopper. Integendeel. Verhees blokte naar 8-10 maar de ref was streng voor Deroo wanneer hij zijn aanval affloot wegens ‘gedreven’. Brazilië op die manier wel weer langszij en opnieuw helemaal in de wedstrijd. De reactie van Deroo en maats volgde op het parket met Verhees -sterke match van de Limburger- die de tweepuntenkloof op het parket hamerde. Het niveau bleef hoog, beide ploegen maakten amper fouten. Van Walle loste de problemen in receptie secuur op, Deroo wist ook wel raad met de passes van Valkiers: 21-23 en Brazilië in de miserie. De Braziliaanse coach ging uit zijn dak bij 22-24 wanneer hij een challenge anders beoordeelde dan de ref. Verhees trok zich er niets van aan en blokte de 22-25 bijeen.

De Braziliaanse coach mocht zich bij 6-7 weer schor roepen nadat zijn team drie punten op rij weggaf aan de Belgen die bleven imponeren. Het vet was nadien even van de soep met twee ploegen die serverend te vaak de mist in gingen. Brazilië liep wel uit tot 15-12, de mentaal sterke draken keerden terug tot 15-14. Het scenario herhaalde zich wanneer Deroo met drie opeenvolgende punten een 18-15 omzette naar 18-18. Murilo acete op een cruciaal moment naar 22-20. Van Walle gaf België nog tevergeefs wat hoop met een winnende opslag bij 24-23.

In de tiebreak zag het er geweldig uit toen Verhees de 2-4 verzilverde. Maar Brazilië wou een blamage tegen de Belgen vermijden en drukte opeens stevig door. De scherpte van de draken was er van af en dat vertaalde zich in 7-4. Brazilianen in volle samba kun je moeilijk afstoppen. Ook dappere Belgen kregen die klus niet meer geklaard.

Morgen nemen de Red Dragons het op tegen wereldkampioen Polen. En waarom zouden de straffe mannen van Baeyens weer niet op stuntwerk mogen hopen?

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier