Red Dragons op zucht van WK 2018 na winst tegen Duitsland

© (Foto MPM)
Redactie KW

Na 4 van de 5 kwalificatiematchen is België bijna zeker van deelname aan het WK volgend jaar in Italië en in Bulgarije. Na de 3-0-winst tegen Duitsland kan alleen enig overgebleven concurrent Estland de Dragons nog bedreigen.

Ideale aanloop naar deze confrontatie voor de Belgen met drie op drie zonder setverlies. Dat in tegenstelling tot de Duitsers die al een paar keer diep moesten gaan en gisteren tot 22u30 nog tussen de lijnen stonden om een nipte zege te pakken tegen Estland.

De nummer drie van het vorig WK zakte naar Kortrijk af zonder Grozer, Schöps en Collin maar beschikt desondanks nog over een stevig geheel, dat weet Vital Heynen (ex-bondscoach van Duitsland) maar al te goed.

Maar de Red Dragons hadden een interessanter speelschema en oogden veel frisser dan de concurrenten. In het openingsspel maakte Duitsland nog wat lawaai met de stevige opslagen (3-5), Deroo zou al snel reageren met een betere opslagreeks (11-7). Twee gigantische blocks later van Van de Voorde, was de achterstand van 16-8 al niet meer te overbruggen. Op automatische piloot richting set twee.

Daarin moest Duitsland opnieuw toekijken hoe de thuisploeg kwam opzetten naarmate het spelletje vorderde. Van den Dries was terug van weggeweest en bewees zijn waarde bij 15-12. Hij zou z’n power nog meermaals etaleren, Duitsland weer helemaal KO.

De withemden probeerden nog alles uit de kast te halen in het derde bedrijf, maar het kreeg de Red Dragons niet meer uit de flow.

Morgen om 20u40 speelt België de vijfde en laatste kwalificatiematch tegen Estland dat verrassend goed meedraait maar morgen drie punten moet pakken tegen België als het alsnog naar het WK wil.

België-Duitsland 3-0

25-16, 25-16, 25-17

België: Valkiers (van Walle), Deroo, Verhees (Van Hirtum) (Klinkenberg), Van den Dries (D’Hulst, Rousseaux (Lecat), Van de Voorde. Libero: Stuer.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier