Red Dragons ontmoeten in groepsfase Duitsland, Polen en Servië

© BELGA
Redactie KW

De Belgische volleybalmannen ontmoeten Duitsland, Polen en Servië in de groepsfase van het Olympisch kwalificatietornooi, van 5 tot 10 januari in Berlijn.

De Red Dragons spelen in groep A opnieuw tegen het Duitsland van Vital Heynen. De troepen van bondscoach Dominique Baeyens gingen eerder deze maand op het EK in Sofia in de play-offs voor de kwartfinales met 3-0 onderuit tegen de Duitsers (3-0). Op het EK traden de Belgen in de groepsfase ook aan tegen Polen. De wereldkampioen was met 3-0 te sterk. Heynen vindt poule A van het kwalificatietoernooi erg stevig. “Polen is wereldkampioen, Servië werd tweede in de World League en België is 21e op de wereldranglijst“, zo liet hij al optekenen.

De Belgen sloten hun campagne in Sofia af op de negende stek. Op de recentste Europese ranglijst klom België van plaats tien naar negen, waardoor de Red Dragons zich in extremis nog plaatsten voor het Olympisch kwalificatietornooi van de Europese volleybalfederatie.

In reeks B werden Europees kampioen Frankrijk, Olympisch kampioen Rusland, Bulgarije en Finland ondergebracht. De eerste twee van elke groep spelen de halve finales. De finalisten spelen om een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. De verliezende finalist en de winnaar van de troosting mogen zich via een mondiaal kwalificatietoernooi in Japan (mei/juni) alsnog proberen te plaatsen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier