Red Dragons ondervinden weinig problemen met Slowakije

© MPM
Redactie KW

Relatief gemakkelijke zege van de Red Dragons op het WK-kwalificatietoernooi in Kortrijk tegen Slowakije. Alleen in de eerste set gaven ze een riante voorsprong nog bijna weg, maar voor het overige waren ze een klasse te sterk voor de tegenstander.

Geen vuiltje aan de lucht in de Kortrijkse volleytempel, leek het wel. Na flitswerk van Verhees, Van den Dries en Deroo ging het van 9-2 naar 21-13. Maar plots doken er donderwolken op toen de Slowaken goed blokten en via Krisko zowaar aan 24-24 geraakten. Een storm in een glas water, want even later had Simon Van de Voorde de eerste setwinst bij elkaar geblokt. Zelfde scenario in de tweede set, met dat verschil dat de Red Dragons deze keer hun tegenstander niet meer in de match lieten komen. Van den Dries en Rousseaux zorgden voor de slotapotheose. Ook in de derde set waren de Belgen oppermachtig. Alleen Petras kon met opslagdruk voor enig ongemak bij de Belgen zorgen, maar de Slowaken maakten zelf te veel fouten om op setwinst aanspraak te kunnen maken.

België speelde met Van den Dries 17, Deroo 13, Verhees 7, Van de Voorde 5, Rousseaux 4, Valkiers. Libero: Stuer. Kwamen in: Van Hirtum, Lecat, D’Hulst, Van de Velde 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier