Red Dragons ondanks verlies nog op Final-6-koers

11/06/17 om 22:00 - Bijgewerkt om 21:59

België heeft Servië geen tweede keer op een week kunnen verrassen. Het ging dit keer met 3-0 onderuit tegen de titelverdediger. Ondanks de nederlaag hebben de jongens van Vital Heynen hun Final 6-lot nog in eigen handen.

Red Dragons ondanks verlies nog op Final-6-koers

De eerste plaats in de weekendpoule was alleen nog mogelijk mits een 3-0-overwinning. Geen sinecure als je weet dat Servië nog Iran versloeg met 1-3 en de titel verdedigt in de World League. Bovendien hadden ze nog niet veel energie verspild dit weekend terwijl België wel al twee zware vijfsetters meezeulde. De stuntzege van vorige week in en tegen datzelfde Servië gaf dan wel weer hoop.

Eerste set

Heynen begon met Van de Velde en Van de Voorde in het middencompartiment aan een match die een evenwichtig begin kende. Van den Dries scoorde voor de Belgen, Servië ging wel met een bonus van twee punten richting tweede technische time-out. Een outsmash bracht België langszij maar een winnende opslag bij Servië deed Heynen bij 19-17 toch in een time-out schuilen. Consternatie bij 21-17 wanneer bij een videochallenge duidelijk bleek dat Servië een Belgische aanval nog beroerde maar de ref het punt toch toekende aan de titelverdediger. Het terecht protest zou niets meer dan een geel karton opleveren. Met een ace van Valkiers (22-21) laaide de hoop nog op. Tevergeefs, de poulezege was na de verloren set sowieso voor Servië.

Tweede set

De aangeslagen Red Dragons - voor de gelegenheid in het wit - zagen de tegenstander meteen uitlopen tot 8-2. Het werd er niet beter op en Heynen gooide met D'Hulst en Cox andere troeven op tafel. Het bleef een achtervolgingsrace: 13-7 en 16-8. De eerste keer in deze campagne dat ze in echt weggeveegd worden: 21-12. De score werd nog wat opgesmukt.

Derde set

Dan maar alles op set drie met dezelfde tenoren die aan de match begonnen, op Rousseaux na. En die gingen weer goed mee, toonden weer de nodige grinta en klommen daarmee op voorsprong (7-8). De nederlaag van vorige week zat duidelijk nog in het achterhoofd bij de Serviërs en ze wilden keiharde revanche. De receptie kwam perfect, ook hun manier van verdedigen wekte indruk. Het zou tot 13-13 duren om de tegenstand te ontwrichten: eerst kende Van de Voorde succes met zijn opgetrokken muur, Lecat volgde zijn voorbeeld (13-15). Het signaal voor Luburic om serverend weer hoger te schakelen en de Red Dragons weer in het nauw gedreven. Servië profiteerde optimaal van die situatie.

Volgend weekend vindt het derde en laatste voorrondetoernooi plaats van deze World League. De Red Dragons spelen in eigen land (in de Lotto Arena in Antwerpen) voor een plaats bij de Final 6, begin juli in Brazilië. Ze hebben hun lot nog in eigen handen.

(MC - foto MPM)

Servië - België: 3-0 (25-22, 25-18, 25-20)

België: Valkiers 1 (D'Hulst), Deroo 5, Van de Velde 3 (Verhees), Van den Dries 10 (Cox 4), Rousseaux 3 (Lecat 4) (Klinkenberg 1), Van de Voorde 6. Libero: Ribbens

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!