Red Dragons nog steeds foutloos op weg naar WK

Redactie KW

De Belgen blijven knap presteren op het WK-kwalificatietoernooi in Kortrijk. Dit keer ging Spanje voor de bijl. Het werd 0-3 met als setstanden: 25-27, 20-25 en 16-25. De Red Dragons behouden zo ook hun koppositie in de poule. Alleen die stek geeft recht op een plaats op het WK volgend jaar. Er volgen dit weekend nog twee kwalificatieduels.

België had tot dusver weinig energie verspild op het toernooi en kon ook iets langer recupereren dan de Spanjaarden die gisteravond nog de boot ingingen tegen outsider Estland. Je zou dus verwachten dat Deroo en zijn gevolg frisser aan de opslag zouden verschijnen maar toch namen Trinidad (Roeselare) en maats het initiatief wat een 6-3 opleverde. Van de Voorde blokte wel naar 7-8 maar de tegenstander bleef aanklampen. Valkiers leek zijn ploeg op weg te zetten naar de setwinst (17-19), Spanje veerde weer recht. Vanaf dan werd het een nek-aan-nekrace waarin Deroo -wie anders- er bovenuit stak.

In het tweede spel zetten de Belgen wel direct de toon. Valkiers serveerde naar 2-7 en Deroo behield die bonus van vijf punten (8-13). Heynen greep voor de zekerheid toch maar naar een time-out toen Spanje de 14-17 scoorde, van Walle reageerde met een spectaculair punt. Nadien dicteerde Deroo weer de wet.

De show van de Oost-Vlaming ging gewoon verder in de derde ronde (5-9, 7-10, 8-12 en een magistrale 10-14), bij Spanje werden ze er moedeloos van. Wanneer ook Verhees zijn muur optrok, kwam de zege van de Red Dragons niet meer in gevaar.

Morgen om 20u30 nemen de jongens van Vital Heynen het op tegen zijn ex-ploeg Duitsland. Bij nieuwe winst kunnen de Belgische volleymannen het WK al ruiken.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier