Red Dragons moeten olympische droom opgeven na 3-0 nederlaag tegen Polen

Redactie KW

Het Belgisch mannenvolleybalteam heeft donderdag het laatste warterkansje op deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet gegrepen.

Op het olympisch kwalificatietornooi in Berlijn gingen de Red Dragons (CEV-9) in hun tweede groepswedstrijd met 3-0 onderuit tegen wereldkampioen Polen (CEV-4). De setstanden waren 25-20, 30-28 en 25-19. In hun eerste wedstrijd hadden ze dinsdag al een 3-0 nederlaag geleden tegen gastland Duitsland (CEV-4).

België startte tegen Polen met Tomas Rousseaux, Pieter Verhees, Matthias Valkiers, Sam Deroo, Simon Van de Voorde, Gert Van Walle en libero Jelle Ribbens. Bram Van den Dries, Pieter Coolman, Stijn D’Hulst en Seppe Baetens kwamen in. Zonder veel reële illusies aan de wedstrijd begonnen, deden de Red Dragons het aanvankelijk lang niet slecht. Via Deroo en Rousseaux bouwden ze zelfs een kleine voorsprong op (3-5, 7-8), maar het Poolse blok werd juister afgesteld en de Belgen werden in de fout gedwongen (14-10). Langs Verhees en Deroo werd wel het evenwicht behouden, maar het puntenkloofje kregen ze niet meer dicht.

Red Dragons moeten olympische droom opgeven na 3-0 nederlaag tegen Polen

De Dragons werden in de tweede set na een catastrofale start (3-0) zeker niet weggespeeld door de wereldkampioenen. Met de hulp van een goede verdediging, puntjes van Baetens en Deroo en fouten bij de Polen kwamen onze landgenoten opnieuw in de match bij 14-13. Valkiers, Deroo en weer Poolse fouten brachten de Red Dragons aan een 18-20 voorsprong. Vanaf dan werd het een echte thriller, waarin de Belgen het alweer niet konden afmaken in ‘money time’, hoewel ze liefst vijf setballen en de hulp van een serverend falende Kurek kregen. De Polen straften met enkele block-outs een aantal ongelukkige Belgische keuzes af en scoorden wel op hun tweede setpunt.

Ook in de derde set hielden de Belgen lange tijd gelijke tred. Bij 18-16 namen de Belgische foutjes toe en sloeg de poort naar Rio definitief dicht.

Vrijdag speelt België nog in een wedstrijd zonder belang tegen het eveneens uitgeschakelde Servië (CEV-6). Polen en Duitsland zijn allebei zeker van hun stek in de halve finales en strijden om de groepswinst.

(Belga – Foto’s CEV.lu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier