Red Dragons laten kansen liggen tegen Italië

Redactie KW

De Red Dragons hebben niet kunnen stunten tegen topploeg Italië. Ze lieten in de tweede set een voorsprong van zes punten liggen. Het challengesysteem deed hen daarin de das om. Italië herpakte zich na de slechte vertoning tegen Frankrijk. Van de Velde en D’Hulst van Knack kregen speelkansen.

Na de zware nederlaag tegen de Fransen waarin ze weinig lieten zien, kwamen de Italianen met revanchegevoelens op het parket tegen de Red Dragons. Baeyens moest nog voor de eerste technische time-out zelf ingrijpen met een onderbreking bij 3-7. Maar de nummer vier van de wereld en de olympische deelnemer bleef in goede doen: Zaytsev smashte een verschil van zes punten op de bordjes. De tegenprikken van Van de Voorde volstonden niet voor een remonte, integendeel. Lanza tekende met een ace voor 9-18. Baeyens greep in met drie wissels en Van den Dries en Van de Voorde stopten nadien Zaytsev af maar de achterstand was al langer onoverbrugbaar: 14-22. De Italianen maakten indruk met 60% op het aanvalsrapport.

Tweede set

Van Walle opende de tweede beurt met een aanvallende 2 op 2 en met een ace, Valkiers troefde de defensie simpel af (5-2). De frisspelende Red Dragons – met de ingevallen Klinkenberg ten nadele van Rousseaux – huppelden met vier punten extra richting eerste technische onderbreking. Een moeilijk moment van Zaytsev stuwde de Belgen zelfs naar 10-5. Blengini zocht soelaas in een time-out. Het challenge systeem werkte voor het eerst en de Italiaanse coach maakte daar voor het eerst met succes gebruik van: 14-6 werd zo 13-7. Het punt nadien een zelfde scenario met de challenge die in het voordeel van Zaytsev en co uitdraaide. En het zou de Italianen nieuwe moed inpompen, België zag zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon. Lanza blokte zijn ploeg naar 20-20, Van den Dries sloeg buiten: 20-22. Deroo gaf nog hoop bij 22-22 maar het slotakkoord was toch voor Zaytsev.

Derde set

Een mentale dreun van jewelste die zich ook in set drie liet voelen. De handvol aanvallende missers zetten Italië op 1-6. Maar de dappere Belgen lieten zich niet naar de slachtbank leiden. Deroo nam andermaal het voortouw en tikte slim naar 6-7. Blengini voelde nattigheid en riep zijn troepen met succes even naar de kant. De voorsprong voor zijn ploeg bedroeg weer drie punten. Het evenwicht werd hersteld maar hoezeer de draken ook probeerden, Italië ontwrichten bleek te moeilijk. Ook al omdat de service niet lekker genoeg draaide. Van de Voorde scoorde wel nog de 19-21 maar Piano besliste de match.

Morgen spelen de Belgen tegen Frankrijk.

(MPM – foto MPM)

België – Italië: 0-3 (15-25, 23-25, 21-25)

België: Valkiers, Rousseaux, Verhees, van Walle, Deroo, Van de Voorde. Libero: Ribbens. Vielen in: D’Hulst, Van den Dries, Lecat, Klinkenberg, Van de Velde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier