Red Dragons krijgen harde 3-0 te slikken tegen Frankrijk

Redactie KW

De Red Dragons hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Final 4 in de tweede divisie van de World League.


De Belgen gingen kansloos ten onder met 3-0 tegen Frankrijk. Daarmee kunnen ze hun Final 6-droom opbergen, al mogen ze nog steeds terugblikken op een ijzersterke campagne.

Winnende reeks voortzetten

De vorige drie onderlinge duels eindigden telkens in het voordeel van de Belgen en natuurlijk wilden Van den Dries en zijn kompanen die winnende reeks voortzetten. Het begin was veelbelovend met Deroo en Van den Dries die makkelijk de weg naar het parket vonden (5-8). Nog belangrijker: de Franse vedette Rouzier kreeg eerst geen voet aan de grond met drie opeenvolgende missers (9-11). Marechal maakte een einde aan de studieronde voor zijn ploeg met aanzienlijke servicedruk (12-12). Verhanneman kwam nadrukkelijk in beeld met een handvol succesvolle aanvallen, bij de Fransen nam Tillie de bovenhand. Tot 20-20 hielden de teams mekaar in evenwicht. Bij een ace van Verhees waren de Red Dragons op weg naar setwinst, daarna keerde het spelbeeld. Le Roux viseerde de receptie van Deroo -met 7 op 9 aanvallend bijna niet te stuiten- op setpunt.

Geen wederopstanding

In set twee maakte de opslag van Marechal meteen brokken. België vond weer aansluiting, maar het moest toch de tweede technische time-out induiken met drie punten verschil na twee foute aanvallen van Van den Dries. Baeyens bracht daarop Tuerlinckx in die zijn eerste aanval de mist zag ingaan maar nadien wel veelvuldig aan scoren (3 op 4) toekwam. Dat volstond niet om Frankrijk weer van setwinst te houden omdat Tillie ook bleef scoren.

In set drie startte Baeyens met Klinkenberg, Coolman en Tuerlinckx om alsnog een wederopstanding te forceren. Maar dat plan faalde eerst. Met veel bravoure scoorde het Franse middencompartiment, een onderdeel waarin België onzichtbaar bleef. Ook libero Grebennikov imponeerde bij Les Blues. Toch knabbelden de Red Dragons een beetje van de achterstand af (15-12). Van zodra de Fransen hun opslagkanon weer bovenhaalden, moesten de Belgen machteloos toezien. Via 18-14 ging het naar 22-16. Le Roux maakte de eerste matchbal genadeloos af.

Morgen spelen de Red Dragons om 9u40 Belgische tijd tegen de verliezer van het duel Australië – Nederland.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier