Red Dragons hoopvol gestemd voor confrontatie met Bulgarije

Stijn Dejonckheere en Pieter Coolman (archiefbeeld) moeten straks met de Red Dragons aan de bak tegen Bulgarije. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Om 16.40 uur speelt België in de halve finale van de World League tegen gastland Bulgarije.

Naast België en Bulgarije treden ook Frankrijk en Argentinië nog aan in de Final Four van de tweede afdeling in de World League. Zij spelen hun halve finale vanavond om 19.40 uur. Morgen wordt de kleine finale om 16.40 uur gespeeld, de finale vindt om 19.40 uur plaats.

De Bulgaarse ploeg is alvast stevig gehavend voor het duel met België. De Red Dragons missen dan weer middenman Simon Van de Voorde en spelverdeler Matthias Valkiers, wat zeker speelkansen biedt voor West-Vlamingen Pieter Coolman en Stijn D’Hulst.

Het volste vertrouwen in Stijn D’Hulst

Torhoutenaar Stijn Dejonckheere is de beste libero in de tweede afdeling van de World League. “Het wegvallen van Matthias Valkiers is bijzonder jammer”, vindt hij. “Topsport is vaak keihard. Je hebt nooit alles onder controle. Eén ding staat vast: niemand van het team gaat in een hoekje kruipen. Alleszins heb ik het volste vertrouwen in Stijn. Met het voordeel dat ik hem goed ken, als ploegmaat bij landskampioen Knack Roeselare. Misschien moeten we technisch een tikkeltje bijschaven om de receptie goed op het net te krijgen, maar het gaat niet om grote aanpassingen. Daarvoor is de tijd te kort. Het verschil in gestalte tussen Stijn (1m87) en Matthias (1m94) is gelukkig niet zo heel groot.”

“Vijftal Bulgaren van Bakoe doen mee”

Assistent-coach Kris Tanghe uit Bissegem, receptie-hoek Tomas Rousseaux (ex-Knack) en tweede spelverdeler Sander Depovere uit Ardooie behoorden tot het team dat de Europese Spelen in Bakoe in Azerbeidjan heeft afgewerkt. Kris Tanghe, de hoofdcoach van het Bakoe-team, is in Varna assistent. “In Azerbeidjan speelden we ook tegen Bulgarije. Ik vermoed dat een vijftal Bulgaren erbij zal zijn op de Final Four. Zeker de gevaarlijke hardhitter Aleksiev. We verloren de wedstrijd met 2-3. Maar wij hadden kansen tot bij 10-10 in de tiebreak, waarna de foutenduivel helaas drie keer toesloeg. Zonder die pech hadden we Bulgarije wellicht in de pan gehakt.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier