Red Dragons halen 0-2 achterstand op

26/08/16 om 23:03 - Bijgewerkt om 23:03

In een eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden half september haalden de Red Dragons in Lubin een 0-2 achterstand op tegen Estland om met 3-2 te winnen.

Red Dragons halen 0-2 achterstand op

In een gelijkopgaande eerste set bepaalden Täht (26) en Pupart (11) na 17-17 het verschil ondanks aandringen van Deroo. In de tweede set waren de Red Dragons constant op achtervolgen aangewezen, maar Van den Dries, Van de Voorde en Rousseaux kwamen terug tot 20-20, maar weer zorgde Täht voor setwinst.

Probleemloze Belgische zege in de derde set dankzij Deroo, Coolman en Van den Dries. In de vierde set toonde ook Jolan Cox zijn waarde en samen met Rousseaux en de opslagen van Coolman zorgde hij voor een gelijke stand. In de tiebreak leidden onze landgenoten doorlopend dankzij Cox, bloks van Klinkenberg en een sterke Tomas Rousseaux.

Zaterdag en zondag volgen nog twee oefenmatchen tegen Estland.

België speelde met Deroo 10, Verhees 6, Van den Dries 14, Rousseaux 18, Van de Voorde 3, Valkiers 2, libero Ribbens. Kwamen in: Coolman 6, Klinkenberg 6, D'Hulst, Cox 11. De selectie telt twee West-Vlamingen en drie Knackspelers: Pieter Coolman en Stijn D'Hulst en Arno Van de Velde.

(MC)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!