Red Dragons gaan ten onder in Frankrijk

01/07/16 om 20:10 - Bijgewerkt om 20:10

De Red Dragons hebben hun stunt van twee weken geleden in Sydney niet kunnen herhalen tegen Frankrijk. In Nancy bleven de Belgen puntenloos achter. Het niveauverschil was op bepaalde momenten erg groot al gaven de Belgen in de tweede set een riante voorsprong uit handen. Setstanden in de 3-0-nederlaag waren: 25-19, 28-26 en 25-20.

Red Dragons gaan ten onder in Frankrijk

Er was een invallersrol weggelegd voor Knackspeler Stijn D'Hulst die terug is na een week afwezigheid en voor Arno Van de Velde.

Het begon nochtans niet onaardig voor Valkiers en zijn maats die al snel de forcing voerden via de service. De kleine voorsprong werd al snel teniet gedaan door de vedette Ngapeth die twee weken geleden nog thuis bleef. Valkiers verdeelde gevarieerd en hij zag zijn spelers ook geregeld scoren. Toch waren het storende missers die Frankrijk op kousenvoeten lieten uitlopen. Vooral het bezoekende middencompartiment kwam -in tegenstelling tot de Fransen- maar niet tot scoren. Verhees mepte de setbal buiten.

Net als in het openingsspel startten de Belgen veelbeloven. Ngapeth botste aan de eerste technische time-out zowaar op een stevige tricolore muur: 5-8. Hij nam revanche met een éénmansblok op Rousseaux. Nadien werd Ngapeth weer afgestopt, dit keer door Deroo (7-11). De Oost-Vlaming had duidelijk het goede ritme te pakken. Hij rondde een spectaculaire rally af bij 7-12 en was ook nog lucide genoeg om voor de 10-16 te tekenen. Buit binnen denk je dan maar dat was buiten de Fransen gerekend. Onder impuls van de ingevallen Rossard raasden ze door naar 20-18. Van de Voorde vond nog de mentale kracht om serverend terug te knokken tot 22-23. Frankrijk liet een handvol setballen liggen maar mochten toch aan het feest na een outsmash van Klinkenberg.

Red Dragons gaan ten onder in Frankrijk

Baeyens haalde zijn opstelling door mekaar in de hoop het tij te doen keren in set drie. D'Hulst, Lecat en Van de Velde kwamen tussen de lijnen. De Red Dragons probeerden de boel te forceren van aan de servicelijn maar dat ging te vaak gepaard met missers. Toniutti van Frankrijk kende in dat onderdeel wel succes en liep weer uit tot 9-7. Het bleef achtervolgen voor Deroo en co. Ook de ingevallen Klinkenberg kreeg zijn ploeg niet op de rails. "Nog een keer alles geven", schreeuwde Baeyens bij 20-16. Van de Velde had de boodschap begrepen en serveerde twee keer succesvol: 21-19. Dichter kwamen de draken niet meer.

Morgen om 15u speelt België tegen Brazilië, finalist op de laatste Olympische Spelen.

(MPM/Foto's MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!