Red Dragons buigen voor Franse power

18/06/17 om 18:09 - Bijgewerkt om 18:08

Om zeker te zijn van een plaats in de Final 6 moesten de Red Dragons winnen van favoriet Frankrijk, ook al omdat Canada door een 3-1 zege tegen Italië opnieuw over België gewipt was. Konden onze landgenoten stunten tegen een ploeg, die ze in het recente verleden ook al wel enkele keren verrast had. Of gingen de Fransen, verzekerd van de eerste plaats in deze topgroep, toch voluit voor de 80.000 dollar winstpremie voor de winnaar van dit weekeinde?

Red Dragons buigen voor Franse power

© BELGA

Aanvankelijk leidden de Belgen dankzij Van de Velde, Van de Voorde en Deroo tot 12-8, maar dan profiteerden Rossard (met lange mouwtjes tegen de heersende koude in de verhitte Lotto Arena) en de nieuwe jonge ster Boyer van een aantal foutjes en ondoordachte beslissingen bij de Belgen. Bij 19-23 maakte wereldster Earvin Ngapeth zijn debuut in dit weekeinde... met een opslagmisser. Maar de setwinst lieten de Fransen niet meer liggen.

Red Dragons buigen voor Franse power

© BELGA

Evenwichtige tweede set met aan de ene kant alweer de onvermijdelijke Boyer en aan de andere kant enkele knallen van Van den Dries, deze keer geholpen door Lecat en Rousseaux. Het werd echter 10-14 langs Boyer en Chinanyeze, die ook de set afsloot met een ace, daarmee nadrukkelijk de grotere opslagdruk en het overwicht aan power bij de Fransen demonstrerend.

Red Dragons buigen voor Franse power

© BELGA

In de derde set moest Vital Heynen al bij 0-3 een eerste dode tijd vragen om de hangende hoofdjes van zijn ploeg weer iets meer in opwaartse richting te krijgen. Bram van den Dries en Deroo probeerden het wel, maar tegen de kracht van Boyer en enkele talentfragmenten van Ngapeth konden zij niet op. Het werd met een klein hartje wachten op de andere resultaten van zondagavond om te weten of de waterkans van deelname aan de Final 6 nog een realiteit kon worden. Frankrijk was vandaag echter op alle gebieden de betere ploeg en de onbetwiste winnaar van deze fase van de World League.

Red Dragons buigen voor Franse power

© BELGA

(Foto's Belga)

België - Frankrijk: 0-3 (20-25, 16-25, 16-25)

BELGIE: Van den Dries 13, Deroo 8, Van de Voorde 3, Valkiers, Rousseaux 5, Van de Velde 4, libero Stuer. Kwamen in: Lecat 3, Klinkenberg 1, Verhees 2, Van Walle 1, Ribbens, D'Hulst.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!