Red Dragon Stijn Dejonckheere zegt af voor WK

© VDB
Redactie KW

De libero van Knack Roeselare sukkelt met een blessure aan de linkerknie en wil de rest van zijn carrière niet in het gedrang brengen.

Tien dagen vooraleer de Red Dragons aan het WK volleybal beginnen in Krakau, spelen de Belgische mannen dit weekend nog twee oefenwedstrijden in Finland. Dat zal evenwel zonder Stijn Dejonckheere zijn. De libero moet afhaken met een knieblessure. Sterker nog: ook op het WK zullen we de Knackspeler straks niet aan het werk zien.

Géén operatie

Stijn Dejonckheere benadrukt dat het vooral zijn eigen beslissing is en dat hij níét moet geopereerd worden, zoals in bepaalde media werd gesuggereerd. “Het betreft een acute ontsteking van de patellapees van de linkerknie, opgelopen in de eerste oefenwedstrijd tegen Servië vorig weekend”, klinkt het ontgoocheld. “Onderzoek heeft uitgewezen dat een operatie niet noodzakelijk een beter resultaat oplevert dan rust. Opereren is dus voorlopig niet aan de orde.

“Hoe spijtig het ook is dat ik moet afzeggen voor het WK, ik wil geen roofbouw plegen op mijn lichaam. Ook na het WK loopt mijn carrière nog en die wil ik niet op het spel zetten. Wellicht zal ik niet te heel lang out zijn, maar de competitiestart wordt moeilijk.”

Stuer en Claes

In de selectie van bondscoach Dominique Baeyens wordt Stijn Dejonckheere vervangen door de jonge Lowie Stuer, vorig jaar Roeselare en nu Precura Antwerpen. Gertjan Claes, een andere Knackspeler die het vorige week tegen Servië meer dan goed deed als libero, is “momenteel nog geen eerste optie”, aldus bondscoach Dominique Baeyens. “Het is wel goed om weten voor de toekomst.”

In de selectie voor de oefenwedstrijden tegen Servië zitten ook de West-Vlamingen Matthijs Verhanneman en Pieter Coolman van Knack Roeselare en ook hun ploegmakker Hendrik Tuerlinckx is opnieuw inzetbaar.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier