Reacties na winst van Hermes Oostende B tegen Bidavo Bissegem

© VDB
Redactie KW

Beide coaches konden zich vinden het resultaat van onze topper van de week, al had bezoekende coach Rudy Overbergh het moeilijk met de mentaliteit van zijn ploeg.

Hermes Oostende B-coach Jan Nagels kon achteraf niet anders dan tevreden zijn over de manier waarop zijn dames zich herpakt hebben. Ze verloren vorige week namelijk zwaar bij een gedreven Aalter. “Ditmaal waren wij veel beter voorbereid op onze tegenstander. We waren duidelijk tactisch klaar voor deze wedstrijd. Mijn dames waren fris en monter en hadden mijn tactische voorbereiding tot in de puntjes gevolgd. We wisten dat we in bepaalde zones konden serveren en deden dat ook quasi perfect. Onze aanval vond vlot hun zwakke plekken en verdedigend stonden we er als een burcht. We waren een echte thuisploeg vandaag. Na het debacle in Aalter hebben mijn dames vandaag de puntjes op de i gezet. Dit is zeker een prestatie om in te kaderen. We speelden secuur en hebben onze foutenlast zo laag mogelijk gehouden. Onze opslagdruk was zeer hoog en dit was mede de sleutel tot dit succes.” Door deze zege staat Oostende wat steviger op de derde stek in de klassering. Bissegem en Torhout zijn de enige ploegen die nog voor hen staan. “We hebben nogmaals bewezen dat we, met uitzondering van Torhout misschien, voor elke ploeg een te duchten tegenstander kunnen zijn. Deze reeks is enorm uitgebalanceerd met heel wat ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Het is van het beste dat we dit seizoen al van hen gezien hebben.”

Reacties na winst van Hermes Oostende B tegen Bidavo Bissegem
© VDB

“Verdediging was niet alert genoeg”

De coach uit het verliezende kamp Rudy Overbergh gaf sportief toe dat Oostende verdiend gewonnen heeft. Toch kon hij moeilijk om met de mentaliteit waarmee zijn ploeg voor de dag kwam. “Oostende was vandaag simpelweg beter dan ons”, geeft hij grif toe. “We konden de eerste zeven punten scoren via een stevige opslagdruk. Oostende gaf ons van hetzelfde laken een broek en kwam simpel terug. Hun receptie en blok waren veel secuurder. Wij werden met de neus op de feiten gedrukt. We hebben het simpelweg moeilijk tegen grote ploegen met een stevige opslagdruk. Oostende voerde dit perfect uit en gaf ons dan ook weinig kans op slagen. Ik ben wel ontgoocheld in de mentaliteit waarmee we op het terrein gestapt zijn. We kunnen zeker beter dan dat. Ik ben vooral ontgoocheld over de manier waarop we de tweede en de derde set de boot ingaan. We komen tweemaal mooi terug op twee punten en geven het dan door persoonlijke fouten weg. In de voorbereiding van de volgende wedstrijd zullen we zeker enkele beelden van onszelf eens terug bekijken. We kennen onze sterktes en beseffen maar al te goed dat dit vandaag zeker niet onze beste prestatie was. Dat we nog steeds tweede staan is wel meegenomen. Toch komen er omwille van examens moeilijke maanden aan. Ik hoop de volgende vier wedstrijden zes op twaalf te halen. Onze doelstelling blijft top vijf en ik denk dat dit heel realistisch is.”

(JLO – foto’s VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier