Reacties na de overwinning van Packo Zedelgem C tegen Packo B

Kevin Vanbelle (Packo C) stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken. © Foto ACR
Redactie KW

“We kunnen onszelf niets verwijten”, klinkt het bij Packo Zedelgem B na de nipte 3-2-nederlaag. “De titel mogen we nu niet meer laten liggen”, beseffen ze dan weer bij Packo C.

“Helaas, driewerf helaas”, vertelt een ontgoochelde Wim Beuselinck, met zijn 28 jaar de ouderdomsdeken bij Packo Zedelgem B. “Het kon beide kanten uit gaan, maar al bij al vind ik het een terechte uitslag. Versta mij niet verkeerd: als wij hadden gewonnen, dan was het eigenlijk ook terecht. Dit was echt een wedstrijd op het scherpst van de snee, waarbij iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven. Wij kunnen onszelf alleszins niets verwijten.”

De titel voor Packo B is nu wel ver weg, aangezien de clubgenoten een voorsprong van vier punten hebben met nog maar twee wedstrijden te spelen. “Dat mag je wel stellen, alhoewel natuurlijk alle wedstrijden gespeeld moeten worden”, meent de middenspeler. “Maar ik zie hen toch geen punten meer verliezen in de resterende wedstrijden. Mochten we hier gewonnen hebben met 3-0 of 3-1, dan hadden we nog een reële kans, maar dat is nu verleden tijd. Volgens mijn oordeel zijn we genekt door ons gebrek aan ervaring. In vergelijking met het C-team zijn wij nog jong. Op de cruciale ogenblikken sloeg de stress een beetje toe, maar volgende week gaan we er gewoon terug voor.”

Kevin Vanbelle: “Echte promotie voor het volleybal”

Een uitermate tevreden Kevin Vanbelle kon zijn geluk niet op na de wedstrijd. “Dit was echte promotie voor het volleybal, wat een wedstrijd”, klinkt het bij de 34-jarige receptie-hoekspeler, die na dit seizoen afscheid neemt. “Op voorhand wisten we dat we met twee sets genoeg zouden hebben om ons parcours naar de titel veilig te stellen. We kwamen zowaar 2-1 voor en het feestje op de bank begon al vorm aan te nemen. De vierde set begonnen we ook sterk, maar plots kwamen onze opponenten terug in de wedstrijd door een paar wissels. Waarschijnlijk sloeg de stress ook een beetje toe bij ons en we mochten aan de bak voor een beslissende vijfde set, die we dan wel weer winnend konden afsluiten.”

De titel komt nu wel heel erg dichtbij. “Dit mogen we nu natuurlijk niet meer laten liggen. We hebben nu vier punten voorsprong en ons programma is nu ook niet het zwaarste. Daarnaast zijn we al 19 wedstrijden ongeslagen en dat willen we ook zo houden.”

(GD)

Wim Beuselinck trad aan als middenspeler bij Packo Zedelgem B.
Wim Beuselinck trad aan als middenspeler bij Packo Zedelgem B.© Foto ACR