Reacties bij Knack Roeselare na het mislopen van de titel

© BELGA
Redactie KW

Dat Maaseik het titelfeest niet wou uitstellen en dat na de bellewinst woensdag op Schiervelde in de eigen Steengoed Arena eclatant wou inzetten, was rap duidelijk. Met de derde finalezege, 3-0 tegen Knack Roeselare, mocht heel Noliko Maaseik eindelijk, zes jaar na de laatste titel, al de frustraties over het uitblijven van die hoogste eer met de grove borstel in de vergeethoek vegen.

Knack-kapitein Hendrik Tuerlinckx had er meteen na de wedstrijd geen moeite mee om Maaseik de verdiende kampioen te noemen. “Wij moeten eerlijk zijn, Maaseik was dit seizoen te sterk voor ons. Maar wij zijn dus niet meer gewoon te verliezen na die vijf titels op rij. En dan ben je atijd ergens ontgoocheld. Het is zeker een verdiende titel voor hen.”

Reacties bij Knack Roeselare na het mislopen van de titel
© BELGA

Algemeen directeur Dirk Specenier kon ook al leven met die titel voor Maaseik. Al kon die nog even uitgesteld worden zaterdag in Maaseik. “Neem nu die eerste set waarin wij na een lange achtervolging 23-23 gelijk komen. Maar dan slaat Tuerlinckx in het blok omdat de pass niet optimaal was. Daarna slaat Matthijs Verhanneman buiten. Twee eigen fouten. Als je domineert, maak je dat af. En dat was het verschil met Maaseik dit seizoen. Winnen wij die eerste set, dan kan de wedstrijd alle kanten uit. Maar de titel voor Maaseik is terecht. Als je van de elf gespeelde sets er maar twee wint in drie wedstrijden, kan je geen aanspraak maken op de titel. Wat dit seizoen ook in ons nadeel speelde, is het feit dat door heel wat blessures de routiniers niet aan die nodzakelijke rustpauzes toe kwamen. Dat wreekte zich op het einde van een lang seizoen.”

Reacties bij Knack Roeselare na het mislopen van de titel
© BELGA

De directeur blikt dan wel op een weer geslaagd seizoen terug. “Wij stellen ons elk jaar dezelfde ambities met Knack. De titel, de beker en Europees de Final 12 halen in de Champions League. Plus een ticket voor datzelfde Europees volleybalhoogfeest halen door minstens de titelfinale te spelen. Dit seizoen wonnen wij de beker ten nadele van Maaseik en haalden ons Champions League-ticket. Op nationaal vlak waren er in eigen land in die zes jaar met Emile Rousseaux als trainer twaalf prijzen te halen, per jaar de titel en beker. Wij pakten er daarvan negen mee. Wat betekent dat de andere Liga A-ploegen samen er maar drie onder elkaar verdeelden. Dat is zeker geen slecht rapport.”

Reacties bij Knack Roeselare na het mislopen van de titel
© BELGA

Dirk Specenier keek al weer vooruit naar volgend seizoen. “Ik maak mij sterk dat wij volgend seizoen met de versterking die wij al kennen weer diezelfde prognoses kunnen stellen. Weer kampioen worden is een andere uitdaging dan nog eens de titel halen.”

Reacties bij Knack Roeselare na het mislopen van de titel
© BELGA

(RBD – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier