Ratko Pris is onbekende nieuwe trainer van Prefaxis Menen

© Amandine Noel / Icon Sport
Redactie KW

Ook volgend seizoen worden de Volleystars geleid door een Kroatische trainer met ervaring in Frankrijk. Igor Juricic wordt zo dus opgevolgd door zijn veelbelovende landgenoot Ratko Peris (40).

De nieuwe sportieve leider tekende bij Menen een contract van 1 seizoen met 1 jaar optie. Hij was de voorbije 2 jaar aan de slag bij Alès (Ligue B) en daarvoor 5 jaar bij Cambrai. Als speler fungeerde Peris als receptie-hoek bij onder meer Narbonne, Ajaccio, Rennes en Martigues. Hij kwam ook 53 keer uit voor de Kroatische nationale ploeg.

Met de aanstelling van de nieuwe trainer is de ploeg voor volgend seizoen bijna rond. Blijvers zijn Jelle Sinnesael, Julien Lemay, Anshel Ver Eecke, Lars Maddens, Robbe Vandeweyer, Dries Heyrman en Loïc Van de Pontseele. Zij worden aangevuld met drie inkomende transfers: Leonis Dedeyne en Janusz Gorski op de hoek en spelverdeler Sander Depovere. De komende weken worden nog een derde middenman en een hoofdaanvaller aan de kern toegevoegd.

Juricic leidde Menen vorig seizoen naar de grootste successen maar kon nooit echt afscheid nemen van de supporters. Hij schreef nog een woordje van dankbaarheid via de sociale media:

“Het einde van het competitie is al meer twee maand achter de rug, maar ik heb nog steeds mooie herinneringen aan het voorbije jaar. Ik wens iedereen te bedanken voor jullie ontvangst, ik heb me sedert dag één thuisgevoeld.

Ik bedank onze voorzitter Pierre, het bestuur, manager Tom, videoman Jan, mijn assistent en vriend Ron en uiteraard alle spelers die een enorm werk hebben geleverd met veel spelvreugde en intelligentie.

Een grote merci aan de supporters die er steeds waren voor ons!

Bedankt voor jullie gastvrijheid en vertrouwen dat ik heb gekregen!

We hebben samen een fantastisch jaar beleefd.

Ik wens de club een goed vervolg toe en veel succes in de toekomst!”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier