Prefaxis sluipt richting vierde plaats na zege tegen Borgworm

Redactie KW

De inhaalwedstrijd in de EuroMillions Volleyleague eindigde op 0-3 met als setstanden 24-26, 20-25 en 20-25.

Dankzij die zege -die niet zo simpel lijkt als de score laat vermoeden- nadert Prefaxis tot op twee punten van de nummer vier Antwerpen.

De wedstrijd stond eigenlijk begin januari al geprogrammeerd, maar Menen vroeg uitstel omdat het setter Lars Maddens moest missen omwille van een WK-kwalificatiecampagne met de Young Red Dragons. Daar blesseerde de jonge spelverdeler zich en daardoor is hij nog steeds niet inzetbaar. Ver Eecke is wel weer helemaal fit na zijn vervelende knieblessure die hem maanden belemmerde.

Peris hield Ver Eecke nog op de bank ten voordele van Vandeweyer. Met Heyrman aan de opslag deed Menen het meteen voortreffelijk in Luik. In die mate zelfs dat de thuisploeg bij 0-4 al een time-out moest inroepen. Sarnecki en Vandeweyer kenden aanvallend succes, terwijl Sinnesael blokkerend al kon juichen. Borgworm reageerde via David -hersteld na zijn griep- en klom opnieuw langszij. Gorski en Vandeweyer hielpen een handje met bedenkelijke recepties (8-8). Het duo zou zich wel herstellen via een secuur blok. Depovere liet zich serverend opmerken en aanvallend bleef Sarnecki de opvallendste (15-16). Ver Eecke werd voor de leeuwen gegooid ten nadele van de onzichtbare Gorski maar dat verhinderde Waremme niet om weer naast Menen te komen (18-18 en 20-20). Vandeweyer en Sarnecki verzuimden nadien te scoren en zagen hun ploeg op 23-21-achterstand komen, Sinnesael ontpopte zich tot redder in nood (23-23). Borgworm dwong een eerste setbal af maar Prefaxis trok toch aan het langste eind.

Prefaxis sluipt richting vierde plaats na zege tegen Borgworm

In set twee dook de thuisploeg met een minimale voorsprong richting eerste technische time-out. De ingevallen Dedeyne boog de situatie weer om in het voordeel van Prefaxis. Hij werd ook gesteund door kapitein Sinnesael die zowel blokkerend als aanvallend de beste cijfers kon voorleggen (13-16). Ook in het setslot waren de punten voor Dedeyne en Sinnesael.

De aanvallers van Waremme geraakten ook in het derde spel maar moeilijk in hun ritme. Het trio haalde geen scoringspercentage van 50% en dat bracht Prefaxis weer op voorsprong (9-10). Gelukkig hadden ze in Luik nog ene Arne Poelman lopen in het middencompartiment die de 13-13 scoorde. Borgworm klampte aan tot 18-18, maar nadien was het moment van opposite Sarnecki weer gekomen om de Luikenaars via 18-22 definitief van zich af te schudden.

Met deze nieuwe driepunter mag Prefaxis misschien hoger mikken dan hun huidige vijfde plaats. Op zondag 19 februari gaat Menen op bezoek bij hekkensluiter Guibertin, de ploeg van ex-speler Aljosa Urnaut.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier