Prefaxis Menen wint oefenduel tegen Torhout

Redactie KW

Prefaxis Menen heeft zijn eerste oefenduel van het nieuwe seizoen gewonnen. Het versloeg Torhout uit eerste nationale met 1-3. setstanden waren 22-25, 13-25, 25-16 en 22-25.


De bezoekers -met aan het roer ex-Torhoutcoach Ron Andelhof- konden geen beroep doen op de geblesseerden Cosemans (enkel), Radovic (knie) en Cox (schouders). dat belette hen niet om toch de eerste set te pakken tegen een nochtans gemotiveerde thuisploeg die onder het oog van een 100-tal supporters uitliep tot 14-10. De ex-Menenspelers De Brandt en Van Acker konden toch niet verhinderen dat Prefaxis alsnog terugsloeg. Jop Vercruysse verweerde zich nochtans meer dan behoorlijk.

Prefaxis Menen wint oefenduel tegen Torhout


Menen domineerde na de kampwissel maar kreeg van hetzelfde laken een broek in de derde beurt. Lemay -de libero van Menen die tien jaar geleden doorbrak bij Torhout- zag hoe zijn ploeg opeens van het kastje naar de muur gespeeld werd. Het werd duidelijk dat Torhout al langer aan het trainen is en dat het ook al meerdere oefenmatchen in de benen heeft. In set vier zette Prefaxis in een spannend setslot de puntjes op de i.

Menen speelt zijn eerste competitiematch in Maaseik op 11 oktober. Voor Torhout begint het echte werk al op 20 september met een verplaatsing naar Walhain. (MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier