Prefaxis Menen wint met vingers in de neus tegen Zoersel

Prefaxis Menen blijft netje op koers voor een plaats in de play-offs. Het veegde in eigen zaal gemakkelijk de vloer aan met Zoersel. © MPM
Redactie KW

Prefaxis Menen blijft netje op koers voor een plaats in de play-offs. Het veegde in eigen zaal gemakkelijk de vloer aan met Zoersel.

Na 80 minuten stond de 3-0 op de bordjes. Setstanden waren 25-18, 25-14, 25-22. Menen rukt dankzij die zege op naar de derde plaats en krijgt Noliko Maaseik naast zich. Smit verloor zijn basisplaats aan kapitein Sinnesael die zich direct manifesteerde. Met drie blokpunten zette hij zijn ploeg ook meteen op de juiste weg. De aanvallende impulsen kwamen van Jonas Kvalen die in het openingsspel 7 keer raak trof.

Ook nadien zou de Noor zijn waarde betekenen voor de grensjongens. Zoersel kwam maar bleekjes voor de dag en verloor in het tweede spel de grip helemaal op de match. Heyrman bleef een sinecure in het middencompartiment, Zoersel zag sterretjes en was niet in staat om een vuist te maken. Alleen in het laatste spel leken de bezoekers terug te kunnen slaan. Het stond ook lang aan de leiding maar van zodra de dreiging te groot kwam, sloeg Kvalen toe met de voorhamer. Ook Fred Barais veerde helemaal recht wanneer Zoersel zijn neus aan het venster stak.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier