Prefaxis Menen wint en wipt over Antwerpen naar de vierde plaats

Redactie KW

Op de zevende speeldag van de play-offs heeft Prefaxis een knappe zege gepakt op het parket van Antwerpen. Het werd 1-3 met 19-25, 19-25, 25-18 en 27-29. Menen wipt daarmee over Antwerpen naar de vierde plaats.

Ondanks het drukke verkeer en het paasweekend geraakten toch wat Meense supporters in de Arenahal in Deurne. Die zagen hun ploeg meteen het heft in handen nemen met een onhoudbare Gorski die via 5-8 en 11-16 het verschil in de verf zette. Ook zijn Poolse maat Sarnecki toonde zich met 5 op 8 in goede doen. Antwerpen daarentegen kende aanvallende problemen want geen enkele speler haalde boven de 50 %. Ex-Menenspeler Cox bleef met 4 op 11 zelfs ver beneden de verwachtingen waardoor Prefaxis niet echt hoefde door te drukken om de eerste set binnen te rijven.

Ook in de tweede set controleerden de bezoekers. Kapitein Sinnesael onderscheidde zich blokkerend, Sarnecki dreef zijn score op met zes geslaagde aanvallen. Antwerpen deed het verrassend met Deroey in de basis. Hij werd een paar dagen geleden nochtans vader maar speelde een degelijke match tegen Menen. Toch kon hij niet verhinderen dat zijn ploeg wegzakte na de 15-16. Vooral Simon Peeters – één van de revelatie van het seizoen – kende een ongelukkige match. De Sinjoren kwamen de 17-21-achterstand niet meer te boven.

Prefaxis Menen wint en wipt over Antwerpen naar de vierde plaats

Antwerpen was de tumultueuze heenmatch uit de play-offs tegen Menen niet vergeten waarin het een 0-2-voorsprong zomaar weggaf en was niet van plan om zich in eigen zaal zomaar naar de slachtbank te laten leiden. De 4-8 en 8-16 waren duidelijk en verdiend. Cox en Krastins zorgden voor de aansluiting, ook al omdat Menen geen enkel blokpunt scoorde en Sinnesael aanvallend opeens moest zwijgen. Het kanon van Sarnecki stond ook niet meer correct ingesteld.

De intensiteit en de spanning bereikten een hoogtepunt in het vierde spel met Antwerpen dat via Krastins nog kon aanklampen (15-16 en 21-19). Nadien kon het alle kanten uit maar in moneytime behield Gorski zijn koelbloedigheid. De ontlading bij de spelers van Menen was enorm na het laatste punt. De rivaliteit tussen beide teams dat al jaren heerst, is daar allicht niet vreemd aan.

Woensdag speelt Menen thuis tegen Aalst dat zijn titelambities allicht mag opbergen na een nederlaag in Roeselare. Prefaxis wil de vierde plaats graag veilig stellen tegen de Ajuinen.

(MPM-foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier