Prefaxis Menen wint bij rode lantaarn Guibertin

Redactie KW

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft Menen gewonnen bij Guibertin met 0-3. Setstanden waren: 21-25, 18-25 en 21-25. Dankzij die overwinning maakt Prefaxis zelfs nog een waterkans om de nacompetitie als derde in te gaan.

Voor Guibertin is het een rampseizoen aan het worden. De mayonaise op de Mont Saint Guibert pakt tot dusver niet, al konden Aljosa Urnaut (ex-Menen) en zijn maats na nieuwjaar na een paar wintertransfers wel wat punten pakken. Bij de troepen van Ratko Peris kan de eerste fase van de competitie niet meer stuk. Zij zullen afsluiten minstens op een vijfde plaats met een straatlengte voorsprong op de nummers zes en zeven.

Menen begon het best aan de match en het duo Gorski-Sarnecki toonden zich constant dreigend. Urnaut stelde daar niet veel tegenover en Prefaxis dwarrelede naar openingswinst. Nadien liep het nog lekkerder voor de bezoekers, die ook het middencompartiment goed gebruikten. Guibertin stak de neus nog even aan het venster in het derde spel maar Sarnecki stelde algauw weer orde op zaken.

Menen sluit de gewone competitie volgende zaterdag af in eigen zaal tegen Zoersel, de ploeg die hen in oktober nog uit de beker knikkerde. Sinnesael en co. hebben dus nog een rekening te vereffenen.

(MPM- foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier