Prefaxis Menen verzekert zich makkelijk van play-offs na winst tegen Guibertin

Redactie KW

Op eigen parket heeft Menen niets laten liggen tegen Guibertin. Dankzij de simpele 0-3 zijn de jongens van coach Juricic nu helemaal zeker van deelname aan de play-offs.

In een weinig beklijvende wedstrijd – vooral door het bedroevende spel van de bezoekers – waren de setstanden 25-20, 25-15 en 25-13.

De Menenspelers baalden zaterdag nog nadat het ze puntenwinst tegen leider Asse-Lennik alsnog uit handen gaven. Tegen Guibertin kon alleen de volle buit de nederlaag van vorig weekend uitwissen. Bij de Waals-Brabanders stond er met Aljosa Urnaut een oude bekende tussen de lijnen. Hij en zijn ploegmaats kwamen meteen onder druk in receptie: Sinnesael maakte er met een ace 8-5 van. Het was even later weer de kapitein die Guibertincoach Urnaut tot wanhoop dreef met twee opeenvolgende blocks. Guibertin kwam heel pover voor de dag en dat illustreerde Abinet met een bal die tegen de antenne vloog. En zeggen dat het Meens block zelfs niet klaarstond voor die aanval. De flauwgevulde zaal – amper 150 toeschouwers – bleef sfeerloos, maar Menen liep via een middenaanval van Sinnesael wel op kousenvoeten naar setwinst.

Met de vingers in de neus

Urnaut startte de tweede set op de bank en de bezoekers kregen hoop, nadat het eerste punt na een uitgesponnen rally naar hen ging. Ook daarna mokerde Abinet de 0-2 op het parket. Bij de thuisploeg reageerde Kvalen met een resem punten: 9-6. De ingevallen Reynders mocht na een misser bij 13-9 weer naar de huppelhoek, Urnaut liet zich meteen weer gelden met een geslaagde aanval. Toch kon Guibertin amper in het spoor geraken van de thuisploeg. Telkens het iets dichter kroop, sloop er nadien een storende fout in het Waals-Brabantse spel. Zo ook bij 16-12, toen Abinet de bal buiten de lijnen zag stranden. Guibertin probeerde het met een jonge Belgische setter, hij ging echter de mist in. Ver Eecke verdubbelde de setscore met een ace.

De bezoekers konden in het derde spel pas echt huilen met de pet op. Slordigheden in aanval, ongelukkige recepties en onderlinge conflictjes brachten Menen op 8-1. De wedstrijd kabbelde voort en Menen liet de concentratie zakken, eventjes maar. De kloof bleek bij 10-4 onoverbrugbaar en Prefaxis stoomde – zelfs na een handvol wissels – met de vingers in de neus naar een doodeenvoudige 3-0.

De volgende opdracht voor Menen volgt pas op zondag. Dan gaat Prefaxis op bezoek bij Amigos Zoersel. In de heenmatch zetten Sinnesael en zijn kompanen de Antwerpenaars alvast zeer eenvoudig opzij.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier