Prefaxis Menen verstevigt derde plaats

Redactie KW

Menen blijft sterk presteren in de competitie. Dit keer werd VH Leuven van het parket geveegd met 0-3. Setstanden waren 13-25, 21-25 en 20-25.

Dankzij de nieuwe overwinning verstevigt Prefaxis de derde plaats en schudt het zelfs bekerfinalist Antwerpen van zich af.

Coach Juricic zag setter Valkiers terugkeren uit blessure, daarom moest Lars Maddens zijn plaats opnieuw afstaan aan de Red Dragons. Voorts geen wijzigingen in het Meense team dat de laatste weken knap volleybal op het parket bracht.

Je kan goed beginnen aan een match of je kan gewoon heersend starten zoals Menen in Leuven. De Leuvenaars waren nog niet helemaal wakker wanneer Prefaxis er 0-6 van maakte met een sterk Serverende Anshel Ver Eecke. Coach Eyckmans riep zijn troepen tot de orde en dat resulteerde in vier opeenvolgende punten. Toch ging Menen richting eerste technische time-out met vier bonuspunten. Receptioneel zag de thuisploeg sterretjes, de Prefaxistrein denderde voort van 4-12 naar 8-16. Al rolde Leuven wel de rode loper uit door de ene storende fout na de andere te maken. Bij Menen zat Kvalen lekker in de match.

Menen greep de tegenstander ook in set twee direct bij de keel met 0-3. Wie dacht dat Leuven gretiger aan de opslag zou komen, kwam bedrogen uit. Het erbarmelijk niveau zette de ploeg van Eyckmans weer vijf punten in het krijt maar nadien kreeg VHL toch meer regelmaat in het spel, Prefaxis moest meer gaan knokken om de punten te maken: 12-14. De kooof zou lange tijd op twee punten blijven, in het setslot voerden de bezoekers de forcing via het middencompartiment wat op. Na amper 42 minuten stond het 0-2.

Vanaf het derde spel serveerde VHL eindelijk goed volleybal. Ze gingen dan ook voor het eerst met een minimale voorsprong naar de kant: 8-7. Lang zou dat beter moment niet duren want Menen nam weer over bij 10-14, goed voor een nieuwe time-out bij Leuven. Geen concentratieverlies bij Prefaxis nadien, de zege was al lang veiliggesteld.

Komend weekend hebben de jongens van Juricic geen volleybalverplichtingen gezien de bekerfinales op de agenda staan. Menen werd in een vroeg stadium al uitgeschakeld door Maaseik. Wie de spelers van Prefaxis aan het werk wil zien als opdiener kan zondag naar parochiezaal De Koekuit in Menen waar ze naar jaarlijkse gewoonte kip serveren voor de supporters.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier