Prefaxis Menen verliest van Saint-Quentin

Sinnesael en zijn maats moesten de duimen leggen tegen de Pro B-ploeg uit Frankrijk. © MPM
Redactie KW

Ondanks een behoorlijk sterke wedstrijd verloren de troepen van coach Juricic vriendschappelijk met 2-3 van Saint-Quentin, de ploeg uit de Franse Pro B. Setstanden waren 22-25, 26-28, 25-20, 25-17 en 11-15

Juricic begon met Jensen, Maddens, Heyrman, Kvalen, Ver Eecke, Sinnesael en libero Lemay in de basis. Die spelers knokten zich na een 13-15 terug in de match dankzij een knappe pipe-aanval van Ver Eecke (17-17). Bij 20-22 moest de Prefaxiscoach een time-out inroepen, maar Saint-Quentin maakte geconcentreerd af.

Show

Ook in de tweede set showden de Fransen hun kunnen. Na een blok op Kvalen keek Menen al aan tegen een 1-5-achterstand. Heyrman boog de situatie op dankzij zijn verraderlijke serve (11-9), Ver Eecke blonk in aanvallend opzicht uit (21-19). Tussendoor kregen de toeschouwers een handvol aantrekkelijke rally’s voorgeschoteld.

Het niveau lag bij beide ploegen dan ook behoorlijk hoog. Een aangenaam kijkstuk dus, weliswaar zonder scheidsrechter. Bij 22-23 ontstond er dan ook even discussie bij de ploegen, de ace van de Fransen (22-24) was niet vatbaar voor twijfel. Toch dwong Menen -weer met aantrekkelijk volleybal- setballen af, Saint-Quentin hield het hoofd echter koel.

Powervolleybal

Het vormpeil van Prefaxis bleef bekoren en van zodra de Fransen even verzwakten, profiteerde de thuisploeg dan ook optimaal. Het powervolleybal van Kvalen en zijn kompanen bracht Menen in set 3 en set 4 weer in de match.

In de tiebreak domineerden de Fransen al mocht het thuisverweer ook gezien worden. Uiteindelijk moesten Sinnesael en zijn maats de duimen leggen tegen de Pro B-ploeg uit Frankrijk.

Yves Kruyner

Opvallende aanwezige op de bank was Yves Kruyner, de onfortuinlijke setter die op 5 november geopereerd wordt aan de knie. Zijn seizoen zit erop. Red Dragon Matthias Valkiers -goed op dreef op het EK momenteel- ligt nog steeds in pole positie om Kruyner te vervangen bij de grensploeg.

De onderhandelingen gaan de goede richting uit. Al kan een goed EK van Valkiers nog roet in het Meense eten gooien wanneer andere buitenlandse clubs zich in de transferdebatten komen mengen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier