Prefaxis Menen verliest tumultueuze thriller van Antwerpen

Redactie KW

Menen heeft Antwerpen niet van zich kunnen afschudden in het klassement. Het verloor een spectaculaire en aangename match nipt met 2-3. Setstanden waren 26-24, 25-23, 17-25, 18-25 en 13-15.

Menen is aan een goed seizoen bezig met een plaats in de subtop en een bijna-kwalificatie voor de halve finales van de Challenge Cup. Tegen Antwerpen wilde de ploeg van Juricic de positieve lijn van de voorbije weken maar al te graag doortrekken. De Sinjoren stonden op scherp na de blamage uit de heenmatch en ook na de verloren bekerfinale van vorige week moesten de jongens van ex-Menentrainer Dardenne nog wonden likken.

Jolan Cox -ook al een kerel die nog op de Meense loonlijst stond- kende aanvankelijk moeite: twee foute aanvallen en een service die in het net bleef steken, zette Menen op 4-3. Antwerpen reageerde agressief met snoeiharde services. Menen wist het even niet meer en kwam 11-15 achter. Er ontstond tumult bij Antwerpen wanneer de lijnrechter de Sinjoren twee keer op rij benadeelde: 14-16 en geel voor de fel protesterende Prevel. De Fransman reageerde nadien met twee winnende opslagen op rij: 15-19. En dan was het gloriemomentje van Ver Eecke aangebroken. Hij kwam zeven keer op rij succesvol aan de opslag en Prefaxis zowaar 22-19 voor. Menen leek helemaal zegezeker toen Cox op een blok stootte bij 24-20 maar de Antwerpenaar zette zijn fout zelf recht op indrukwekkende manier: hij serveerde naar 24-24. De outsmash van de ingevallen Höhne betekende wel de setwinst voor de thuisploeg in een leuk slot.

2-0 voor

De animo bleef ook aanhouden in de aanvangsfase van de tweede beurt. Prevel -vanuit de huppelhoek- toonde zijn ongenoegen bij de vele gecontesteerde beslissingen van de wedstrijdleiding. Zijn ploeg ging ondanks alles met een minimale voorsprong richting eerste technische onderbreking. Bij 12-11 voelden de Sinjoren zich weer onrecht aangedaan en iedereen van de wisselspelers zowaar het parket op al bracht het geen zoden aan de dijk: 12-11, Antwerpen zette de scheve situatie wel recht aan de tweede time-out. De gemoederen raakten stilaan verhit, ook langs de zijkanten waar coach Juricic zich enorm druk maakte. Werkelijk elke beslissing werd in twijfel getrokken, de scheids was al langer de pedalen kwijt. Ook setter Sippola bij Antwerpen was het noorden kwijt met een handvol foute keuzes, Sven Sophie loste hem af bij 21-20. Ambiance en spanning bij de vleet, technisch verzorgd volleybal minder. En zo weer richting een bloedstollend setslot. Daarin bevestigde Ver Eecke nog maar eens zijn vormcurve met twee belangrijke punten. Cox deed Menen de set cadeau met een outsmash waar ze bij Antwerpen -uiteraard- weer aan twijfelden.

Prefaxis Menen verliest tumultueuze thriller van Antwerpen

Robbe Vandeweyer kende een moeilijke match, ook in de beginfase van het derde spel kon de aanvaller maar niet tot scoren komen. Jensen kwam in zijn plaats maar na een goed begin deemsterde de Deen weer weg. Ondertussen stond Menen al zes punten in het krijt (8-14). Juricic had echter nog een geheim wagen in de huppelhoek: Dries Heyrman. De middenman werd twee jaar geleden nog afgeschreven voor topsport door de Antwerpenaren en hij wilde zich tegen die club dan ook maar al te graag in de kijker spelen, en dat gebeurde ook. Heyrman milderde op zijn eentje tot 13-15. Maar zijn ploegmakkers volgden niet en zondigden zich weer aan de fouten. Ver Eecke trapte de bal weg en werd op zijn beurt getrakteerd op een geel karton: 15-21, de set was verloren.

Spannende belle

Maar ook mentaal brak er iets bij de grensploeg: Antwerpen dartelde van punt naar punt in de vierde beurt. Valkiers werd naar de kant gehaald voor Maddens bij zware 1-7-cijfers. Prefaxis zou niet bij machte zijn om daar nog iets aan te veranderen. Alles te herdoen dus in de belle met Juricic die weer het vertrouwen gaf aan de spelers die het Antwerpen in de eerste twee sets zo lastig maakten. En daar was meteen ook de schwung weer: Cox werd in de fout gedreven bij 4-1 en de Vauban ook direct in vuur en vlam. Het inspireerde tot meer en de blokwerking leidde Menen naar 6-1. Antwerpen liet niet begaan en naderde tot 8-7, nadien kende Prefaxis weer een beter moment met 10-7 tot gevolg om Antwerpen dan weer dichter te laten komen. Wat een wedstrijd! Het publiek genoot, de spelers stressten verder. Ondertussen stond de klok al op 23u02, Menen had nog 1 puntje bonus: 13-11. Iedereen bij Menen hield de adem in toen Cox aan de serve kwam, en terecht: de Antwerpenaar acete zijn ploeg naar 13-15.

Woensdag staat er al een nieuwe topper op de agenda. Sinnesael en zijn maats staan dan voor een korte verplaatsing naar Schiervelde voor de derby tegen de recente bekerwinnaar Roeselare.

(MPM – foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier