Prefaxis Menen verliest seizoensrevelatie Tim Smit

Seizoensrevelatie Tim Smit vertrekt bij Prefaxis. © MPM
Redactie KW

Menen zal het volgend seizoen moeten stellen zonder de Nederlander Tim Smit. Eén van de sterkhouders van afgelopen jaar tekende een contract bij het Franse Tourcoing uit de Pro B. Middenman Smit volgt met die transfer het voorbeeld van coach Igor Juricic die Prefaxis eveneens verlaat voor de Franse ambitieuze club na amper één seizoen.

Naast Smit lijkt ook topscorer Jonas Kvalen op weg te zijn naar een exit. De Noorse opposite liet na de laatste wedstrijd tegen Roeselare al weten dat hij op zoek gaat naar een beter aangeschreven Europese club. Hij wil ook meer verdienen. Tot dusver kwam er nog geen bod binnen.

Nieuwe coach

Menen zit ook in vergevorderde onderhandelingen met een nieuwe coach. Het staat ook al vast dat assistent Ron Andelhof ook volgend jaar nog op de loonlijst van Prefaxis staat. Dat geldt ook voor nieuwe setter Depovere, middenmannen Heyrman en Sinnesael, receptiespelers Ver Eecke en Vandeweyer en libero’s Lemay en Van de Pontseele. Youngster Maddens staat eveneens dicht bij een nieuwe overeenkomst van twee jaar terwijl Peter Jensen graag zou blijven bij de grensclub maar nog even – de financiële mogelijkheden – moet afwachten.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier