Prefaxis Menen tuimelt van derde plaats na verlies tegen Maaseik

Redactie KW

Prefaxis heeft z’n stunt uit de heenronde niet kunnen herhalen tegen Maaseik. Het verloor zaterdagavond in eigen zaal met 0-3 en is zijn derde plaats weer kwijt aan Antwerpen, dat wel de drie punten thuis kon houden tegen Gent. Setstanden in de Vauban waren 19-25, 20-25 en 21-25.

De nederlaag in Gent van donderdag was hard aangekomen bij de Volleystars. Daardoor kreeg de wedstrijd tegen Maaseik ook een gans andere dimensie. Meedoen voor de prijzen zit er na de midweekse uitschuiver niet meer in, de derde plaats consolideren lijkt nog het meest haalbare. Maar daarvoor pakte het best punten tegen de Limburgers. In de heenwedstrijd van de play-offs ging Prefaxis er verrassend nog winnen, maar sindsdien won Noliko al zijn matchen, waaronder twee keer tegen landskampioen Roeselare. Pereyra en zijn maats stonden dus op scherp.

Bij Menen was er een basisplaats weggelegd voor Heyrman en voor Jensen. De Deen scoorde meteen ook het eerste punt van de wedstrijd. Wat nadien volgde was een gelijkopgaand schouwspel met Maaseik dat in cruciale momenten -onder de vorm van opposite Pereyra- iets scherper voor de dag kwam. Coach Juricic achtte de tijd bij 9-11 al rijp voor een onderbreking. Ver Eecke sloeg out (12-15), maar hij maakte dat nadien goed door de 13-15 technisch verfijnd op het parket te leggen. Heyrman – tot dan toe opererend in de schaduw – tekende voor de aansluiting. Wanneer Pereyra eindelijk eens op de muur van Sinnesael stootte, stelde Prefaxis gelijk bij 19-19. Pinheiro viel in voor de service en dat had het gehoopte effect voor de Limburgers: in één ruk naar setwinst.

Vandeweyer kreeg de voorkeur op Vereecke in het tweede bedrijf waarin Noliko direct een voorsprong van twee punten kon uitbouwen. Ook Tim Smit kwam tussen de lijnen ten nadele van Heyrman. In de score veranderde dat niet veel: Menen kwam op drie punten na een streng gefloten toetsfout van Valkiers, Wijsmans deed daar nog een bonuspunt bij: 7-11. Menen scoorde amper op eigen service en moest daardoor in de achtervolging blijven. Jensen zou de hoop bij 13-15 even doen opflakkeren en Kvalen deed zijn ploeg na de 16-17 zelfs helemaal heropleven. Maar net als in de eerste set begaf Menen helemaal in de slotfase. De tegenstander verdubbelde zo eenvoudig de score.

Prefaxis Menen tuimelt van derde plaats na verlies tegen Maaseik

En het bleef ook nadien een makkie voor de Maaslanders. Wanneer Peter Jensen een blok op zijn weg vond, bedroeg de achterstand al drie eenheden. Juricic probeerde nog bij te stellen met een time-out, maar de scheids wilde niet mee en zag een overduidelijke touché van Maaseik door de ogen: 7-10 in plaats van 8-9. Prefaxis acteerde niet aangeslagen en krabbelde weer recht. Maan miste twee keer op rij en de thuisploeg zag zowaar 14-12 op de bordjes prijken, maar Pereyra stelde orde op zaken met twee opeenvolgende knallers. De twee winnende opslagen van diezelfde Argentijn zette Maaseik helemaal en definitief op het juiste spoor.

Woensdag gaat Menen op bezoek bij Asse-Lennik. Als het zijn derde plek opnieuw wil heroveren dan zal het moeten stunten in Vlaams-Brabant. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier