Prefaxis Menen strijdend ten onder tegen Antwerpen

Redactie KW

Menen heeft de eerste wedstrijd van de play-offs verloren. In een begeesterend duel werd het 2-3 voor Antwerpen. Setstanden waren 22-25, 25-23, 21-25, 25-23 en 11-15.

Er was vooraf heel wat te doen rond deze eerste confrontatie in de play-offs. Het Menense bestuur had zijn supporters opgeroepen om met een zelfgemaakte beker naar de wedstrijd te komen, dat konden de Antwerpenaren maar weinig smaken. De Sinjoren hebben een trauma opgelopen tijdens de laatste bekerfinale in eigen stad waar Asse-Lennik twee weken geleden de vloer met hen aanveegde. De nieuwe coach Geert Verreth vertrok daarom met een bang hart richting Menen, ook al omdat vier van zijn basisspelers niet topfit bleken. Deroey en Van Walle speelden niet.

Bij Menen keek Lienert Cosemans geblesseerd toe vanuit de tribune. De thuisploeg kon zich niet optimaal voorbereiden op dit treffen. Door verwarmingsproblemen in de zaal moesten Andelhof en zijn troepen afgelopen week uitwijken naar andere oorden. Het euvel geraakte pas even voor de match opgelost.

Prefaxis Menen strijdend ten onder tegen Antwerpen


Slechte start voor Menen

Baalstart voor de thuisploeg die zich in de aanvangsfase te vaak liet betrappen op storende fouten. Cox met de outsmash, Louati met een receptiemisser en een misverstand zetten Menen op 5-11. Geen bekers in de zaal, maar wel verhitte gemoederen tussen de supportersclans. De zaalverantwoordelijke moet even tussenbeide komen bij 8-14. Veel fraais kregen de supporters niet te zien. Daarvoor maakten beide ploegen teveel fouten. Cox gaf Menen wel hoop met een ace (14-18). Gelegenheidslibero Stuer ging vaak de mist in, maar Van Harskamp loste dit telkens netjes op. Antwerpen op die manier toch relatief eenvoudig naar setwinst.

Menen kwam met andere intenties op het parket na de kampwissel. Het dwong Jorna en Stuer meermaals in de fout. De time-out van Geert Verreth -opvolger van Kris Tanghe- kwam niets te vroeg (12-7). Antwerpen puurde vertrouwen uit de onderbreking, Menen trof twee keer de antenne. Moreau zette zijn ploeg zelfs weer langszij bij 18-18. Een nek-aan-nekrace vanaf dan met een zeer twijfelachtige ace van Cox bij 23-21 die Menen op weg zette naar setwinst. Hij lukte ook het beslissende punt.

De thuisploeg rook bloed en zette Antwerpen ook in de derde beurt onder druk. Met de outsmash van Van Rekom en van Moreau -duidelijk geviseerd door de thuisaanhang- sprokkelde Menen een extra van vier punten bijeen. Door eigen fouten zag het die voorsprong helemaal wegsmelten. Toen ook Sinnesael twee ballen buiten kegelde stond het opeens 18-20. De Sinjoren zouden dat niet meer weggeven.

Belle

Prefaxis herstelde maar moeizaam van de opdoffer uit het vorige spel. De eerste technische time-out uit set twee was weer in het voordeel van de Sinjoren. Menen gaf zich niet gewonnen, de bezoekers geraakten gefrustreerd. Getuige daarvan de gele kaart voor Van Harskamp bij 14-12. Stuer werd uit zijn lijden verlost na een zoveelste misser, Menen kreeg er vleugels van. 20-16 laat je niet meer schieten denk je dan, maar de thuisploeg liet de open kansen liggen. Andelhof greep noodgedwongen naar een time-out in de slotfase (22-21). Maar nog geraakte Prefaxis niet op de juiste weg: de knal van Louati ging buiten. In een bloedstollend einde bleef Menen toch overeind.

Een belle dan maar met Martinez Gion die direct zijn goede vorm showde. Alles bleef dicht op mekaar, het publiek kon dit wel appreciëren. Moreau sloeg dan toch een eerste kloof bij 6-8, de reactie van Prefaxis liet op zich wachten. Al zag het zich een ace afgenomen door de eerste ref bij 6-8. Moreau haalde dan vernietigend uit van aan de service. De achterstand bleek nadien te groot voor een moedig Prefaxis.

(MPM – foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier