Prefaxis Menen stelt play-offs veilig

Menen heeft zich met een 3-0-overwinning verzekerd van een plaats in de play-offs. Guibertin speelde twee sets goed mee maar het keert toch puntenloos terug naar Mont Saint-Guibert. Setstanden waren 26-24, 25-20 en 25-16.

Dragan Radovic mag zich weer volwaardig volleyballer noemen. Hij startte tegen Guibertin voor het eerst sinds april vorig jaar. Delanghe verhuisde daardoor naar de huppelhoek, ook Martinez Gion zag zijn plaats ingenomen door Ver Eecke.

De start van Prefaxis baarde zorgen met een achterstand van drie punten die het twee keer wegwerkte via de service van Sinnesael en van Haarlem. Menen zou pas bij 13-12 een eerste keer op voorsprong komen. Het had daarvoor wel een rotatiefout van de tegenstander nodig. Guibertin bood sterk verweer, meer zelfs want bij 17-19 nam het zelfs een stevige optie op setwinst. De time-out van Andelhof miste zijn effect niet: Louati keerde de rollen net op tijd om.

Prefaxis nam in de tweede set afstand van Guibertin na 9-9 dankzij de secure Louati. Ver Eecke dikte de kloof aan tot vier punten, maar nonchalance bracht de bezoekers weer in de set (18-17). Jolan Cox, die nog weinig last leek te ondervinden van de schouder, haalde daarna weer de voorhamer boven. Abinet sloeg de eerste Meense setbal hopeloos out.

De geschiedenis herhaalde zich in het derde spel waarin Guibertin opnieuw kon uitlopen tot 0-3. Sinnesael en van Haarlem antwoordden weer met hun service (7-4). Guibertin liet de moed zakken, Menen schakelde over op automatische piloot. Met twee winnende opslagen op rij legde Ver Eecke de basis voor de belangrijke overwinning.