Prefaxis Menen roemloos uit Belgische Beker gekegeld

Redactie KW

Bij het zwakke broertje uit de reeks Amigos Zoersel verloor het met 3-2 na een makke vertoning. Setstanden waren 25-19, 29-27, 17-25, 25-27 en 15-10.

Het is tegenwoordig harken op training voor coach Ratko Peris die Dries Heyrman nog steeds niet voluit zag meedoen. Ook Anshel Ver Eecke moest het de voorbije dagen nog rustig doen na het enkelletsel dat hij zaterdag opliep tegen Waremme. Om die reden stond Leonis Dedeyne tegen Amigos Zoersel weer opgesteld in het middencompartiment en startte ook Robbe Vandeweyer in plaats van Ver Eecke. De Vlaams-Brabander had trouwens niet ontgoocheld vorig weekend toen hij Ver Eecke afloste na diens blessure.

Ook in Zoersel begon hij niet onaardig maar de teamgenoten -op de middenspelers na- scoorden te weinig om iets te forceren. Het zou een frustrerende set worden waarin Menen constant moest achtervolgen (8-5, 16-14 en 21-17).

Prefaxis Menen roemloos uit Belgische Beker gekegeld

Prefaxis zou tot diep in de tweede set wachten om de neus eindelijk aan het venster te steken. Bij 17-19 zag het er goed uit voor de bezoekers, maar hun storende fouten bracht Zoersel weer langszij: 21-21. Daarna deden beide ploegen haasje-over maar het was Amigos dat de setscore kon verdubbelen na een nagelbijter: 29-27.

Met 80% in aanval zette Sarnecki Menen weer op de rails. Bij de thuisploeg brachten de vele wissels geen soelaas. Maar voor Prefaxis zag het er in het vierde spel wel heel vies uit toen het al snel 11-5 in het krijt stond. De hoekspelers scoorden amper, maar met Sinnesael en Sarnecki rondde Menen de remonte dan toch succesvol af.

De Poolse tandem Sarnecki-Gorski begaf het in de belle onder de druk en zo is het bekerverhaal meteen uit.

Veel tijd om te treuren heeft Prefaxis niet. De volgende wedstrijd staat vrijdag al op de agenda. Met een verre verplaatsing naar Maaseik wacht er de jongens van Peris een lastige opdracht. De spelers vertrekken vrijdag al om 14 uur vanuit vanuit West-Vlaanderen richting Limburg op zoek naar een stunt tegen de winnaar van de Champions Cup, die zich wel kon plaatsen voor de kwartfinales van de beker na een zege bij Achel.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier