Prefaxis Menen pakt zoete driepunter tegen Antwerpen

Redactie KW

Menen heeft in eigen zaal een zeer verdiende driepunter gepakt tegen Antwerpen. Het werd 3-1. Setstanden waren 25-21, 25-21, 14-25 en 25-23.

Geen Maddens of Ver Eecke bij Menen die beiden geblesseerd zijn, al gaat het met Ver Eecke de goede kant uit. Vanaf volgende week zou hij weer voluit kunnen gaan. Voor Maddens is het seizoen nu al voorbij.

Ex-Menencoach Alain Dardenne had samen met zijn Antwerpenspelers een zware Europese verplaatsing naar Servië in de benen. Ze verloren de golden set bij Beograd en moesten ontgoocheld afdruipen.

Prefaxis begon zwevend aan de match en zette via een ijzersterke Sarnecki de 7-2 op de bordjes. De Antwerpenaren wisten niet waar ze het hadden en werden keer op keer in de fout gedwongen. De vroegere hoofdaanvaller van Menen -Jolan Cox- kreeg geen bal tegen het parket. Bij 18-10 werd hij voor een zoveelste keer afgeblokt. Toch zou hij zijn ploeg weer in het spoor brengen van Menen dankzij zijn gevreesde opslagen. Coach Peris moest twee keer vluchten in een time-out, de opluchting was dan ook groot toen hij de 22-17 buiten serveerde. Menen serveerde uit: 25-21.

Gorski startte set twee meteen met een dubbele ace en kruidde nadien nog bij met een spectaculaire aanval: 5-1. De Pool leek wel helemaal in zijn doen, want ook de 10-6 was voor zijn conto. Antwerpen antwoordde van aan de servicelijn met Krastins (10-8) maar de repliek van Gorski klonk luider: 16-13. Opnieuw zou Cox Menen de stuipen op het lijf jagen met zijn opslagkanonnen en ook de ingevallen Douglas Powell deed zijn duit in het zakje (19-18). Toch bleef Menen uiteindelijk nog makkelijk overeind: 25-21.

Antwerpen tapte in het derde spel uit een heel ander vaatje en kwam dankzij agressief volleybal op 2-6. Douglas Powell drukte meer en meer zijn stempel op de match, aanvallend kwam Sarnecki er bijna niet meer door. Bij 5-13 leek de set al over en dat besefte Peris met de inbreng van tweede libero Van de Ponseele als setter. Menen scoorde nog het eerste punt onder zijn leiding maar een comeback zat er niet meer in. Daarvoor was de achterstand veel te groot al zorgde Van de Ponseele wel nog voor een moment van hilariteit met twee winnende opslagen: 14-25.

Depovere kwam er weer in bij aanvang van de vierde beurt en toonde met zijn serve (6-3) meteen dat hij absoluut wilde winnen tegen zijn ex-ploeg. Met Heyrman en Vandeweyer stonden trouwens nog twee vroege spelers van Antwerpen tussen de lijnen. Prefaxis zag zijn bonus van drie punten al weer weggesmolten bij de eerste technische time-out omdat de thuisaanvallers faalden. In nood heet de Meense vriend Sinnesael want met drie punten op korte tijd tekende hij voor 14-11. En toch vonden de Sinjoren de kracht om terug te slaan en om er zo een nagelbijtertje van te maken (16-15). Het bleef aangenaam om volgen en in de beslissende momenten hield Menen het hoofd koel. Met 22-19 kwam de zege wel zeer dichtbij. De adem werd nog één keer ingehouden bij de service van Cox maar hij miste en nadien mocht Prefaxis aan het feest: 25-23. Een opsteker van formaat na de offday tegen Maaseik.

Volgende week gaat Menen op bezoek bij Gent. Daar punten pakken staat gelijk aan kwalificatie voor de play-offs.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier