Prefaxis Menen pakt puntje bij Antwerpen

Prefaxis Menen heeft in de Arenahal in Deurne na bijna 2.30 uur volleyballen toch nog een puntje kunnen meenemen naar West-Vlaanderen. Het werd in een aangename match bij Antwerpen 3-2 met 25-23, 16-25, 25-23, 23-25 en 15-10 als setstanden.

Het zijn meestal boeiende wedstrijden die Prefaxis afwerkt bij concurrent Antwerpen, de ploeg van ex-trainer Alain Dardenne en ex-hoofdaanvaller Jolan Cox. Ook zaterdagavond was het niet anders. Peris startte met de nochtans fitte Heyrman op de bank, Dedeyne bleef dus tussen de lijnen.

Menen dirigeerde in de eerste set en leek bij 13-16 op weg naar winst. Sarnecki liet zich een paar keer opmerken in aanvallend en serverend opzicht. Toch lieten de bezoekers zich nog verrassen in de slotfase. Receptioneel lieten ze zich betrappen op directe fouten, Antwerpen scoorde de punten via Cox. Hij gaf de 22-20-voorsprong niet meer uit handen.

Tot 10-10 in de tweede ronde hadden de Sinjoren Menen in het vizier maar dan moesten ze de rol lossen. Huysegoms was één van de weinige Antwerpenspelers die zijn niveau kon aanhouden. Prefaxis sloeg een kloof van zeven punten en zou die zelfs nog uitdiepen tot negen eenheden.

Ook in set drie kreeg de ploeg van Ratko Peris kansen om toe te slaan en verder uit te lopen. Maar de 6-9 werd omgezet in een 16-15. De thuisploeg kreeg opeens vleugels en gaf geen krimp meer. in de staart van het spel diende het de tegenstander de genadestoot toe.

De wedstrijd bleef boeien en beide ploegen voerden een verbeten strijd. Prefaxis bouwde via Sarnecki en Gorski een kleine voorsprong uit die het ook verzilverde aan het einde van set vier.

Maar Menen zat door zijn beste krachten heen en Gorski kwam nog moeilijk tot scoren. Zijn ploeg hield de schijn hoog tot 12-10 maar dan zette Antwerpen serverend weer druk op de bezoekende ketel.

Bij Prefaxis zijn ze tevreden met het punt. Zaterdag ontvangen Sinnesael en zijn maats VDK Gent waar ex-speler Lienert Cosemans tegenwoordig met de passes strooit. Bij winst zetten de grensjongens al een belangrijke stap richting play-offs.