Prefaxis Menen neemt revanche tegen Maaseik

Foto MP

Menen heeft de eerste match van de play-offs met 3-1 gewonnen van

Maaseik.

De Limburgers lieten zich verrassen tegen een enthousiaste thuisploeg die met Urnaut de man van de match in de rangen had.

Setstanden waren 25-21, 23-25, 25-16 en 26-24.

Verrassing bij Maaseik waar Marcelis de plaats van de geblesseerde Pereyra innam in hoofdaanval. Coach Dardenne liet Menenaar Ver Eecke in de huppelhoek ten voordele van Urnaut. Tot de eerste technische time-out zagen we aan beide kanten heel wat slordigheden. Vooral in service sloeg de motor niet aan. Prefaxis nam een eerste serieuze voorsprong bij 12-8

na een blok van Sinnesael en Cox. De voorsprong zou behouden blijven al kwam Maaseik nog gevaarlijk dicht. Maar na de 22-20 stelden Anachkov en Urnaut de openingsset toch veilig.

Bleekjes

En ook set twee liet het beste vermoeden. Maaseik kwam maar bleekjes voor de dag, de drang bij de thuisploeg om iets te forceren was gewoon groter. Eerst duwde Sinnesael door met twee winnende opslagen, daarna scoorde Bogi -voor de rest vrij wisselvallig- de 16-11. Maar net als in de vorige matchen begon Menen dan weer te knoeien. Na een outsmash van

Bogi kwamen de Limburgers weer langszij (22-22). Radovic mokerde het eerste setpunt voor Maaseik buiten: 1-1 in sets.

Menen van slag? Helemaal niet. Cox zette meteen de driepuntenkloof op de bordjes. Sinnesael duwde Maaseik nog dieper in de put met een blok (16-10). Houdt Menen dit keer wel de voorsprong vast dacht iedereen in de Vauban. Cox en van Haarlem namen alle twijfels weg: 25-16.

Duimen en vingers

De Limburgers kwamen weer beter uit de startblokken in set 4. Anachkov daarentegen bleef moeite hebben in aanval (9-11). Maar thuis kan Prefaxis altijd iets meer. Ook nu weer. Cox vond aanvallend meestal wel oplossingen bij moeilijke recepties. Daarna werkte Menzel mee voor Menen: twee opeenvolgende missers zette de thuisploeg op 19-17.

Het setslot was om duimen en vingers van af te likken. Eerst liet Cox twee kansen liggen, maar Urnaut schonk Menen met drie opeenvolgende punten toch de mooie zege. Daardoor komt Menen naast Maaseik op de vierde plaats in de rangschikking. (MPM/Foto MPM)