Prefaxis Menen neemt drie punten mee uit Guibertin

Redactie KW

Prefaxis heeft de volle buit meegenomen uit Guibertin. Dat gebeurde in het verleden nog maar zelden. Setstanden waren 22-25, 21-25, 25-20 en 19-25.


De onverhoopte 5 op 9 smaakte naar meer voor Prefaxis Menen. De voorbereiding op de match verliep echter niet optimaal. Lemay en van Haarlem waren grieperig, Cosemans en Radovic ontbraken omwille van blessures en Jolan Cox werkt nog ijverig aan zijn comeback na de schouderoperatie van vorige maand. Het was dan ook met gemengd vertrouwen dat Menen naar Mont-Saint-Guibertin trok voor de partij tegen Guibertin waar ex-Prefaxisspelers Urnaut en Schouren tegenwoordig hun brood verdienen.

Urnaut gaf meteen zijn visitekaartje af met enkele rake ballen (8-6). Bij Menen vond Louati moeilijk het gaatje. Ron Andelhof moest al bijsturen bij 11-8. Maar wanneer de Fransman beter in de match kwam, kreeg de thuisploeg het moeilijk. Prefaxis reduceerde tot 14-12. Wanneer Delanghe strak serveerde, zette Sinnesael zelfs de 19-20 op de bordjes. Delanghe zou zijn ploeg later -met een bijna onmogelijk verdediging- helemaal op weg zetten naar setwinst.

Mentale veerbaarheid loont

Menen kreeg een koude douche na de kampwissel (7-2) en kreeg zelfs een zevenpuntenkloof om de oren. De mentale veerbaarheid kwam ook nu weer naar boven. 10-3 werd 16-17 dankzij blokkerend sterk werk van Sinnesael en co. Balduyck en Louati deden de rest.

Prefaxis Menen neemt drie punten mee uit Guibertin


De beste papieren waren in de beginfase weer voor de thuisploeg die via een gretige Urnaut op 16-13 kwamen. Dit keer gaven ze de voorsprong niet meer weg.

In de vierde set volleybalde Guibertin weer een vierpuntenkloof bijeen. De ingevallen Brian Schouren kwam beter in de match, Urnaut bleef zijn punten scoren. Maar ook Balduyck zat nog niet door zijn beste krachten heen: 12-14. Bij Guibertin ging het licht uit, Menen kreeg zo vrijgeleide naar zijn verdiende driepunter.

Zondag om 18u staat de bekerderby in en tegen Marke-Webis geprogrammeerd

(Maxime Petit/ Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier