Prefaxis Menen moet het de komende maanden zonder spelverdeler Kruyner zien te rooien

Yves Kruyner
Redactie KW

De competitie is nog niet begonnen of Menencoach Juricic zit al met de handen in het haar.

Niet omdat zijn ploeg donderdag de boot inging tegen een fris spelend VDK Gent, wel omdat spelverdeler Yves Kruyner op een bepaald moment kermend van de pijn tegen de vlakte ging met een zware knieblessure. De exacte diagnose is nog niet bekend, maar het staat nu al vast dat de Kroatische trainer vele maanden geen beroep zal kunnen doen op de setter. De Meense medische staf bevestigde de ernst van de blessure, maar wil zich nog niet uitspreken over de duur van de inactiviteit.

En nu, Prefaxis?

Yves Kruyner kwam in het tussenseizoen over van Puurs en moest in Menen Daan van Haarlem -komend seizoen in Praag- doen vergeten. Yves was in de oefencampagne niet onaardig op dreef met Prefaxis maar ziet nu op dramatische wijze een einde komen aan zijn voorbereiding met zijn nieuwe club. Hoe het bestuur/trainersstaf zal reageren op die mokerslag is vooralsnog koffiedik kijken. Geven ze het talentvolle jeugdproduct Lars Maddens (18 en vorig jaar nog actief in tweede divisie) een kans, gaat opposite Jonas Kvalen zijn vroegere rol van passeur weer innemen bij de grensclub of tovert het bestuur nog een buitenlands (?) wit konijn uit de hoed?

Het Prefaxisbestuur reageerde met een bericht op de website: “Voor speculaties over zijn mogelijke terugkeer is het nog veel te vroeg. Net als voor eventuele alternatieven. Het bestuur en de sportieve staf steken op korte termijn de koppen samen om de mogelijke oplossingen te bekijken. In afwachting wenst de club Yves alle succes toe bij de revalidatie. Zijn blessure is namelijk niet alleen een flinke tegenslag voor Prefaxis Menen, maar vooral ook een persoonlijke opdoffer.”

Menen speelt zaterdagavond om 18 uur een oefenmatch in het gloednieuwe ‘Kipstadium’ van de Franse Liga B-ploeg Tourcoing.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier