Prefaxis Menen mag Europees een ronde verder

Redactie KW

Menen kende niet de minste moeite met het Nederlandse Doetinchem. De klus was na twee winnende sets in minder dan een uur al geklaard. Prefaxis stoot dankzij de zege door naar de zestiende finales van de Challenge Cup. Setstanden waren 25-18, 25-15, 23-25 en 25-19

Geen stress bij de thuisploeg die na de 1-3-winst in de heenronde vorige week in Nederland al zeker leek van een plekje in de volgende ronde. De thuiszege van afgelopen zaterdag tegen VH Leuven was goed voor een extra vertrouwensinjectie.

De kapitein Jelle Sinnesael werkt stevig aan zijn comeback al kon hij nog niet voluit gaan in de opwarming en stond bijgevolg nog niet in de basis, al lijkt het een kwestie van dagen. Yves Kruyner, de onfortuinlijke spelverdeler die in de voorbereiding uitviel met een zware blessure, kwam voor het eerst sinds zijn operatie op 5 november naar de Vauban om zijn ploeggenoten aan te moedigen.

Er daagden amper 250 toeschouwers op

De supporters lagen in elk geval niet wakker van het Europees treffen, er daagden amper 250 toeschouwers op. Zij zagen Prefaxis wel een vliegende start nemen. Menenaar Anshel Ver Eecke kwam zowel aanvallend als serverend sterk voor de dag en leidde zijn troepen naar 13-9. Coach Juricic riep bij 18-14 wel een time-out in. Kwestie om zijn spelers niet in slaap te laten wiegen door de Nederlanders. Dat gebeurde ook niet: Barais strafte een zoveelste receptieflater van Jorna -kleine broer van Maaseikspeler Gijs- af (22-15).

De spelers van Doetinchem kregen de receptie maar niet afgestemd. Coach Aleksov riep zijn manschappen al snel naar de kant voor een bolwassing en wisselde zijn setter Held voor Kottink. Daarop zou Smit toch de 8-4 scoren via een mooi middenblok. Heel even kwam er nog Nederlandse dreiging (12-9). Drie bloks later moesten de Doetinchemnaars weer achtervolgen. Heyrman -ook al met een blok- bezegelde het lot van de Nederlanders. Ook de wisselspelers hadden geen moeite om de oranjehemden van zich af te schudden. Met een 2-0-voorsprong in sets had Menen zijn puntje beet. De rest van de match was niet meer dan een formaliteit.

In de volgende ronde (de 1/16e finales) neemt Prefaxis het op tegen het Finse Loimaa dat in de CEV-cup in twee matchen de duimen moest leggen tegen Aich/Dob uit Oostenrijk en zo terechtkomt in het vangnet van de lagere Europese Beker.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier