Prefaxis Menen lijkt klaar voor nieuwe seizoen

Redactie KW

Deze namiddag werkten de jongens van coach Juricic hun laatste oefenpot af. Het werd een knappe aflsuiter met 0-4-winst op bezoek bij directe concurrent Guibertin.

De thuisploeg kwam niet in het stuk voor en scoorde in elke set amper 20 punten, terwijl Menen bij momenten imponeerde. Ook de Franse nieuwkomer Frédéric Barais tilde zijn ploeg weer naar een hoger niveau.

Bij Guibertin was ex-Menenspeler Aljosa Urnaur gebrand op een sterke prestatie maar hij kon de zware nederlaag niet vermijden. “Jammer maar Menen was gewoon heel sterk en wij brachten te weinig“, luidde zijn nuchtere analyse na de match.

De eenvoudige winst van Prefaxis mag toch wel een ferme opsteker genoemd worden. Na het uitvallen van Kruyner (out voor de rest van het seizoen) moest de grensploeg met Matthias Valkiers vorige week een nieuwe passeur inpassen. Hij werd zonder enige training succesvol voor de leeuwen gegooid in Asse-Lennik, nu deed hij het met amper één trainingsweek met zijn ploegmakkers ook opvallend goed. De automatismen zijn er, ook de verstandhouding naast het veld klopt als een bus.

Menen -met 9 nieuwe spelers- lijkt dus helemaal klaar voor de competitiestart van woensdag 28/10 tegen Borgworm. Vooral aanvallend heeft Menen heel wat weelde in de rangen. Het zou onder de veelbelovende nieuwe trainer Igor Juricic -een openbaring in het volleybalmilieu- wel eens dé revelatie van het seizoen kunnen worden.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier