Prefaxis Menen laat het liggen op Antwerpen

Redactie KW

Lange tijd leek Prefaxis op puntengewin af te steven in Antwerpen, maar net zoals zo vaak gaf Menen een voorsprong weer uit handen.

Het verloor dan ook met 3-1 en duikt zo weer naar de vijfde plaats in het klassement. Setstanden waren 25-15, 23-25, 25-23 en 25-22.

Oplawaai

Coach Dardenne gaf het vertrouwen aan dezelfde zeven spelers die zaterdag nog de scalp van Maaseik pakten. Die kregen echter meteen een oplawaai: 4-0 na een blok op Anachkov. Dardenne stuurde direct bij via een time-out. Niet met het gewenste resultaat want bij 10-4 achtte hij het weer tijd om de troepen aan de kant te roepen. Prefaxis onderging het spel, maakte een dozijn fouten en zag Antwerpen verdiend met 25-15 zegevieren in het openingsspel.

Urnaut op dreef

Menen ging beter spelen na de kampwissel. Al moesten ze de eerste technische onderbreking met een minimum achterstand ingaan na een blok op Anachkov. De Bulgaar had het weer moeilijk om zich echt door te zetten, Ook Radovic geraakte er amper door. Urnaut ging wel verder op zijn elan van zaterdag en knalde de 11-13 op de bordjes. Antwerpencoach Tanghe zocht heil in een time-out. Maar de Sinjoren zouden pas helemaal aan het eind van de set hun neus aan het venster steken (23-24). Voordien hadden ze teveel opslagen gemist. Typerend voor de setbal: Van Walle mokerde die ook in het net. 23-25.

Twee aces voor Cox

Het niveau in set drie bleef aan de lage kant. Antwerpen profiteerde het meest van de missers en kwam 14-12 voor. Cox lukte twee aces op rij en zette Menen op 16-18. Na een blok van Sinnesael bij 18-21 leek Menen zich te verzekeren van een onverhoopt punt op Antwerpse bodem. Van Haarlem verdeelde een paar keer onzorgvuldig, Cox werd daarmee in de fout gedwongen. Een toetsfout van diezelfde van Haarlem en een outsmash Van Anachkov maakten een eind aan de set die Menen weer helemaal uit handen gaf.

Cash betaald

Prefaxis kreeg in de beginfase van het vierde spel de receptie maar niet onder controle. Dat betaalden ze cash: 7-4. Een achterstand die ze niet konden ophalen. Radovic kreeg geel nadat hij zijn frustratie na een lijnfout afreageerde op twee stoelen (15-13). De match kabbelde voort in het voordeel van de Sinjoren, het bleef echter bedroevend qua niveau. Servicemissers genoeg, animatie des te minder. De wedstrijd eindigde met aanval van Van Walle.

Zaterdag speelt Menen op verplaatsing bij Puurs.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier