Prefaxis Menen keert puntenloos terug uit Maaseik

Redactie KW

Ondanks twee spelletjes stevig verweer heeft Menen geen verrassing kunnen forceren bij Noliko Maaseik. De recente winnaar van de Champions Cup haalde het met 3-0. Setstanden waren 25-21, 25-19 en 25-18.

Geen ideale aanloop voor Prefaxis naar de topper tegen Maaseik. De spelers zaten nog met de zure bekeruitschakeling in de maag en een helse autorit van 4 uren naar het verre Limburg kun je natuurlijk ook verre van een goede voorbereiding noemen.

En toch kon Menen – met Ver Eecke en Heyrman nog steeds op de bank – een bemoedigende start nemen. Janusz Gorski spoelde zijn slechte woensdagmatch al snel door met een aanvallende 4 op 4 in de openingsfase wat zijn ploeg op 7-8 bracht. Maar helaas voor Prefaxis volgde hoofdaanvaller Sarnecki aanvankelijk niet. Hij kon het Maaseikse blok maar niet ontwijken en moest vrede nemen met een schamele score van 10% (1 op 10). De frustratie van Julien Lemay resulteerde in een geel karton (14-10). Bij Maaseik toonde Bruno zich als betrouwbare afwerker terwijl hun goudhaantje Rychlicki ontgoochelde. Dat gaf het team van Ratko Peris de kans om na de 19-14 te milderen, opnieuw via de onstuitbare Gorski. Blokkerend en serverend kreeg Menen echter niets voor mekaar: 25-21.

Tweede set

Jelte Maan kende serverend nog eens een topavondje en bracht Lemay zelfs een paar keer in verlegenheid. Zo konden de Limburgers in de tweede ronde al direct een kloof van drie punten slaan. Dankzij een eerste bezoekend blokpunt van Sinnesael klom Menen toch weer langszij en even later smashte diezelfde Sinnesael zelfs de de 7-8 op de bordjes. De middenman was helemaal gelanceerd en zorgde voor de 10-12. Ondertussen kwam Anshel Ver Eecke ook weer tussen de lijnen in de plaats van Sarnecki maar hij zag hoe Maaseik opnieuw rechtveerde. Depovere zocht constant Gorski op die doorschoof naar de hoofdaanval maar in die rol kwam hij plots niet meer tot scoren. Zijn dip bracht Prefaxis in nauwe schoentjes: 19-17. Die klap zouden ze niet meer te boven komen.

Derde set

De zes meegereisde Menenfans zagen hoe Jelte Maan in set drie op 5-3 sloeg. Ratko Peris hield Sarnecki op de bank en speelde zonder opposite. Een tactiek die niet meteen rendeerde. Bij 10-5 glipte de match helemaal uit de Meense handen. De time-out bij 12-6 zorgde niet voor de verhoopte kentering, integendeel want Maaseik liep verder weg (16-8), daar zou ook de invalbeurt van jeugdproduct Maddens niets aan veranderen. Sinnesael en zijn makkers moesten zo puntenloos terugkeren uit Limburg. In totaal zouden de Menenspelers 400 minuten gependeld hebben voor een match van amper 85 minuten…

Zaterdagavond 5 november staat er weer een moeilijke verplaatsing genoteerd. Dan gaat Prefaxis op zoek naar de punten in Antwerpen, de ploeg van ex-Menencoach Alain Dardenne en ex-speler Jolan Cox.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier